Prodecan din ASE, arestat preventiv

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 24 iulie 2014

Prodecanul Facultății de Finanțe-Bănci din ASE București, Iuliu Cosmin Serbanescu, reținut vineri seara pentru că ar fi primit de la studenți între 400 de lei și 400 de euro în schimbul unor lucrări de licență gata elaborate și al unor note de promovare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Măsura a fost dispusă, sâmbătă, de Tribunalul Capitalei și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Potrivit Parchetului instanței supreme, Iuliu Cosmin Șerbănescu este urmărit penal pentru șase infracțiuni de luare de mită și una de trafic de influență.

Acesta, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări și reasigurări, a pretins și primit de la studenți sume între 400 de lei și 400 de euro, în schimbul unor lucrări de licență gata elaborate, în formă digitală, susțin anchetatorii. Procurorii mai spun că Șerbănescu le-ar fi garantat studenților că el, în calitate și de membru al comisiei de licență, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licență. De asemenea, prodecanul „a acceptat să-și traficheze influența, în schimbul banilor primiți, prin intervenții la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licență și membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an și a celor de licență”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!