Producătorii afectați de embargoul rus, eligibili pentru ajutor UE

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 28 august 2014

Toți producătorii români afectați de embargoul Rusiei vor fi eligibili pentru a primi sprijin financiar din partea Comisiei Europene, chiar dacă nu fac parte din asociații, a declarat comisarul Dacian Cioloș, care a punctat necesitatea orientării spre alte piețe, dar și normalizarea relației cu Rusia.

În contextul măsurilor de sprijinire a producătorilor europeni anunțate luni de CE, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, a declarat că ajutorul de 125 milioane de euro va fi acordat producătorilor în funcție de nevoi, în funcție de cantitățile de legume și fructe retrase de pe piață. Comisarul european a precizat că toți producătorii afectați de decizia Moscovei sunt eligibili pentru a primi ajutor, chiar dacă nu fac parte din organizații de profil, un aspect important pentru România, unde gradul de organizare al producătorilor este limitat. Totodată, Dacian Cioloș a subliniat că, din datele aflate la dispoziția CE, România va fi afectată, în mod direct, mai puțin decât alte state europene de embargoul rus, dar a recunoscut că pot apărea și efecte indirecte ca urmare a faptului că în România ar putea ajunge un număr mai mare de produse europene care, în mod normal, erau exportate pe piața rusă.

Comisarul european pentru Agricultură a evidențiat faptul că măsurile de sprijin se vor aplica atât timp cât va fi nevoie de ele.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!