Produsele antifumat, pe lista compensatelor

Articol publicat in sectiunea Social pe data 29 ianuarie 2016

Cei care doresc să se lase de fumat ar putea să își cumpere compensat plasturi cu nicotină și alte medicamente. Ministerul Sănătății intenționează să facă achiziție publică pentru aceste produse, începând din acest an, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică, scrie Mediafax.

Potrivit proiectului, Ministerul Sănătății va cumpăra, în 2016, prin achiziție publică centralizată, medicamentele necesare combaterii consumului de tutun. Printre acestea sunt și plasturii transdermici cu nicotină. Noul proiect prevede asigurarea unor stocuri adecvate și continue de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale și altele asemenea, necesare derulării programelor naționale de sănătate publică.

În plus, este prevăzută participarea mai multor specialiști din rândul informaticienilor, chimiștilor, biologilor, managerilor publici, experților în științele comunicării etc. la asigurarea asistenței tehnice și managementului programelor naționale de sănătate publică.

Proiectul mai prevede organizarea și desfășurarea unui program pilot pentru prevenirea apariției tulburărilor de alimentație și a altor tulburări asociate la copii și adolescent în județele Dolj, Iași, Sibiu, Bihor, Vâlcea și în București și revizuirea activităților din cadrul Programului național de sănătate mintală, incluzând instruirea personalului din centrele de sănătate mintală, includerea unui număr de șase unități sanitare noi în lista unităților sanitare în cadrul cărora se realizează activități de terapie ocupațională.

Bugetul total alocat în 2015 celor șase programe naționale de sănătate publică este de 778.553.000 de lei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!