Profesori universitari, anchetați pentru corupție

Articol publicat in sectiunea Social pe data 17 iulie 2015

Cinci profesori ai Universității de Medicină și Farmacie Craiova sunt cercetați sub control judiciar și le este interzis să mai predea pe întreaga durată a măsurii, după ce ar fi luat mită de la studenți pentru a-i promova la examene, a anunțat Parchetul instanței supreme.

Potrivit procurorilor, profesorii universitari Lucica Roșu, Cristina Petrică, Dănuț Firu și Daniela Denisa Cernea sunt acuzați de luare de mită, în timp ce Bogdan Cotoi este cercetat pentru complicitate la luare de mită și folosirea de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Tot sub control judiciar este cercetată secretara Raluca Eugenia Ivan, pentru trafic de influență și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității, informează Mediafax.

În același timp, în urma unor percheziții derulate la Facultatea de Medicină și Facultatea de Moașe și Asistență Socială din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova, au fost ridicați 55.400 de lei și 13.700 de euro, precum și peste 500 de bijuterii din aur. Conform anchetatorilor, în acest dosar au fost audiate, până în prezent, 75 de persoane.

Într-un alt caz, două cadre didactice de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița au fost reținute pentru trafic de influență și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, iar alți trei profesori sunt cercetați sub control judiciar pentru luare de mită.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!