Profesori universitari şi după 65 de ani

Articol publicat in sectiunea Social pe data 29 mai 2014

Ministerul Educaţiei Naţionale ar urma să le permită profesorilor universitari să predea şi după împlinirea vârstei de pensionare de 65 de ani, în urma unor modificări legislative care vor fi adoptate „cât de curând posibil”, potrivit ministrului Remus Pricopie.

El a declarat că a fost o greşeală limitarea vârstei până la care pot preda cadrele universitare, iar în acest sens se lucrează la modificări care să permită predarea şi după vârsta de pensionare de 65 de ani.

„A fost o mare greşeală să scoatem la pensie în 2011, cu ocazia adoptării Legii 1, 1.400 de persoane. Niciodată nu a fost dată public această cifră. Vă spun eu că 1.400 de persoane au fost pensionate într-o singură zi, la mijlocul anului universitar 2010/2011, pentru simplul fapt că împliniseră 65 de ani”, a declarat Pricopie, citat de Mediafax. Ministrul spune că profesorii universitari „care au ajuns la un anumit nivel de dezvoltare profesională şi intelectuală trebuie rugaţi să rămână în universitate şi să predea mai departe”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!