Profesorii anti-căsătorii gay, trataţi precum teroriştii

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 23 august 2015

uk_profesor_1

Un membru al parlamentului britanic este de părere că profesorii care declară că mariajul între persoanele de acelaşi sex este „greşit” ar trebui să fie atacaţi folosind legislaţia în vigoare împotriva terorismului.

Conservatorul Mark Spencer a cerut ca legislaţia de tip EDO (Extremism Disrpution Order), introdusă de guvern pentru a contracara predicatorii urii şi propagandiştii terorişti, să fie folosită şi pentru a stopa educarea copiilor cu mesajul că mariajul între persoane de acelaşi sex ar fi un păcat.

Mark Spencer a declarat că „fiecare individ are dreptul la liberă exprimare şi de a-şi spune părerea fără teama de a fi persecutat”, explicând că EDO-urile vor „garanta” aceste principii. Apoi şi-a anunţat declaraţia, spunând că, deşi profesorii îşi pot exprima părerea personală cu privire la această problemă, totuşi nu o pot impune elevilor.

Guvernul a introdus EDO-urile cu ocazia Cuvântării Reginei din mai 2015 pentru a preveni radicalizarea tinerilor de către persoane în poziţii de autoritate. Legislaţia a fost propusă votului în parlament încă din martie 2015, însă la acea dată liberal-democraţii au votat împotrivă, sugerând că acest tip de legislaţie de fapt ameninţă dreptul la liberă exprimare.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!