Program de atragere în țară a tinerilor cu studii în străinătate

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Diaspora în lume pe data 2 februarie 2016

uk-studentii-si-munca-1_1

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Kaufland România au anunțat, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate de la începutul lunii ianuarie, demararea unei serii de proiecte dedicate comunității de studenți români din diaspora.

Astfel, Kaufland România se alătură eforturilor LSRS urmărind două obiective strategice esențiale: încurajarea și informarea cu privire la oportunitățile de studiu în străinătate și, mai ales, încurajarea și facilitarea întoarcerii acasă sau spre casă a celor mai buni studenți români din diaspora, se arată într-un comunicat al LSRS.

 

Fond de burse

Una dintre primele idei de proiect lansată de LSRS, aceea de a crea un fond de burse, acordate pe baza meritelor academice, pentru elevii și studenții români ce își doresc să studieze la cele mai renumite universități ale lumii, a găsit în sfârșit sprijinul financiar de care avea nevoie, notează LSRS.

Astfel, împreună cu Kaufland România, proiectul Fondul pentru Excelență în Străinătate (FES)/ Fondul Educațional Românesc (FER) își propune să ofere prima rundă de burse de studiu tinerilor talentați, în anul 2016. Proiectul are ca obiectiv finanțarea studiilor în străinătate a unor tineri de excepție, cu condiția reîntoarcerii în România după terminarea acestora și angajarea în cadrul companiilor și instituțiilor finanțatoare. Acest proiect urmează modelul de succes al unor proiecte asemănătoare derulate de către mediile privat și public din țările dezvoltate.

 

Facilitarea reîntoarcerii în România

Încă de la începuturile organizației, LSRS a sprijinit și a încurajat reorientarea absolvenților români de peste hotare către țară, încurajând astfel implicarea activă în societatea românească și în dezvoltarea sustenabilă a acesteia. În această direcție, LSRS și Kaufland România pregătesc oportunități de carieră și de dezvoltare în mediul privat, care vor aduce un plus de valoare proiectelor LSRS deja existente, precum Hai Acasă!, BCCSE sau SMART Internships.

—————————————

„Suntem extrem de bucuroși că mediul privat din România începe să-și deschidă porțile pentru proiecte cu impact asupra societății civile din România. Parteneriatul dintre LSRS și Kaufland România este un prim pas, unul fundamental, în crearea unui mediu în care actori din mediul public, privat și ONG își unesc forțele pentru un scop comun și nobil.”

Ruxandra Popescu, vicepreședinte LSRS pentru Relații Externe

—————————————

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!