Program NHS de verificare a sanatatii

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 20 aprilie 2009

Alan Johnson, secretarul Ministerului Sanatatii, a anuntat ca programul NHS de verificare a sanatatii, care a dovedit ca poate preveni in fiecare an 1.600 de atacuri de cord si salva 650 de vieti, a demarat in acest an incepand cu 1 aprilie.

Fiecare persoana din Marea Britanie cu varsta cuprinsa intre 40-74 de ani va fi invitata pentru un control medical gratuit ca parte a programului national de identificare a riscului de expunere la afectiuni precum atacurile de cord, tromboze, diabet si boli de rinichi, programul fiind unul dintre principalele instrumente de sustinere a sanatatii in tara.

Consultul medical este o modalitate de a se asigura de faptul ca persoanele care fac parte din categoriile de varsta mentionate sunt informate despre afectiunile mai serioase ce pot interveni si li se sugereaza eventuale schimbari ale stilului de viata pentru a reduce incidenta aparitiei unor accidente serioase. Trebuie spus ca Marea Britanie se confrunta anual cu boli de inima care afecteaza viata a peste 4 milioane de locuitori si care sunt responsabile pentru o cincime din numarul total de internari inregistrate in spitale. Sa mai spunem ca acest consult face parte dintr-un sistem mai extins de prevenire, el fiind doar o parte infima a sa.

Iata in ce consta un astfel de consult, pentru a sti cu ce urmeaza sa va confruntati:

– intrebari directe si la obiect legate de stilul de viata al pacientului, de dieta acestuia, de obiceiurile intensive, ca si de istoria medicala a familiei din care provine;

– controlul inaltimii si al greutatii;

– un test de sange simplu, pentru controlul colesterolului si, in unele cazuri, al glucozei;

– un rezumat al posibilitatii aparitiei unor boli cu grad crescut de risc, urmat de unele sfaturi legate de reducerea posibilitatii de aparitie al acestora;

– recomandari legate de un control atent al greutatii, renuntarea la fumat sau de aplicarea unor activitati cu profil sportiv, acolo unde acestea se dovedesc necesare.

Autoritatile locale in domeniu au libertatea de a aplica propriul lor plan de implementare al controlului NHS pentru a se asigura ca acesta va avea loc si va servi cat se poate de bine necesitatile populatiei aflate in zona.

Controlul medical va debuta la 1 aprilie si el va fi implementat definitiv pana in 2012-2013. Este posibil ca acesta sa poate fi facut la centrele de sanatate locale, la unitatile chirurgicale, centrele special amenajate sau in farmacii, pentru ca autoritatile sa fie sigure ca intreaga populatie poate beneficia de el.

Trebuie spus ca autoritatile sunt la fel de atente la numarul de infectii cu diferiti stafilococi, numarul acestora fiind si el in scadere de la an la an. Tocmai de aceea, controlul medical NHS va oferi si posibilitatea de testare impotriva unei astfel de afectiuni, reducand riscul de contactare al unei astfel de boli, ca si de transmitere a bolii unui alt pacient.

De asemenea, tot la 1 aprilie sunt suspendate orice costuri ale acestui control pentru cei care se afla sub tratament pentru cancer. De acest lucru vor beneficia peste 150.000 de persoane ce sunt diagnosticate cu cancer, oferindu-le posiblitatea de a face economii anuale de peste 100 lire pentru retetele ce le sunt prescrise.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!