Programe noi pentru alimentele in scoli

Articol publicat in sectiunea Social pe data 3 februarie 2014

Comisia Europeana ar putea prezenta in curand o propunere referitoare la un nou program scolar european de distribuire de produse alimentare, respectiv fructe si legume proaspete, inclusiv banane, si lapte de consum, pentru elevi.

Noua propunere urmareste sa remedieze situatia actuala in care se inregistreaza o scadere a consumului de fructe, legume proaspete si de lapte in randul copiilor, precum si sa combata problema persistenta a obezitatii.

Sub sloganul „Mananca bine ca sa te simti bine”, noul program, care are la baza modelul „de la ferma la scoala”, va pune accent pe masurile educative menite sa sensibilizeze mai mult copiii fata de obiceiurile alimentare sanatoase si sa ofere cunostinte legate de mediu si agricultura durabila.

Propunerea CE va reuni doua programe de distributie in scoli, unul pentru fructe si legume si altul pentru lapte, momentan separate, se arata intr-un comunicat al CE. in aceasta perioada, autoritatile locale din Romania cauta producatori care sa asigure furnizarea de mere in scoli, organizand licitatii.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!