Programul „Rabla” a adus 13.000 de masini noi

Articol publicat in sectiunea Social pe data 20 ianuarie 2014

Peste 13.000 de autoturisme noi au fost cumparate anul trecut prin programul Rabla, in cadrul caruia au fost disponibile 23.000 de tichete valorice de cate 6.500 de lei, pentru persoanele fizice si juridice care au casat automobile mai vechi de 10 ani. Informatiile au fost furnizate agentiei Mediafax de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), care a gestionat programul Rabla.

In cazul a 690 dintre noile autoturisme cumparate prin Rabla, s-a beneficiat si de eco-bonusuri. Eco-bonusul, in valoare de 500 de lei, s-a acordat pentru: achizitionarea unui autovehicul nou incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km sau achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid. Beneficiarii programului Rabla interesati sa cumpere astfel de autovehicule mai putin poluante au putut cumula maxim doua eco-bonusuri, pentru o reducere suplimentara de 1.000 de lei.

Din cele 23.000 de tichete Rabla oferite, 20.000 au fost destinate cetatenilor, iar restul, firmelor si institutiilor.  Tichetul de 6.500 de lei a fost transferabil, insa, la achizitionarea unui autovehicul nou, nu se putea utiliza decat un singur voucher. Tichetele neutilizate in termenul stabilit au fost declarate nule.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!