Programul Rabla redemarează

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 1 mai 2015

Programul Rabla 2015 pentru persoane fizice a început la 27 aprilie, dată de la care doritorii se pot înscrie la un dealer autorizat pentru a-și rezerva tichetul de 6.500 de lei pe care îl primesc pentru a achiziționa o mașină nouă la casarea uneia mai vechi de opt ani.

Cei care doresc să beneficieze de programul Rabla în acest an se pot înscrie la unul dintre producătorii sau dealerii auto validați în program, a căror listă poate fi consultată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit reprezentanților Ministerului Mediului, citați de Mediafax.

Cei înscriși vor beneficia de un tichet de 6.500 de lei în schimbul casării mașinii mai vechi de opt ani pe care o au la unul dintre colectorii autorizați de Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM).

Ei vor beneficia de reducerea de 6.500 de lei la achiziționarea mașinii noi de la producătorul la care s-au înscris. Totodată, beneficiarii pot ceda prima de casare în favoarea altor persoane care doresc să își cumpere o mașină nouă.

În cadrul programului Rabla 2015, cu o valoare totală de 200 milioane de lei, a fost alocat un număr de 20.000 de tichete pentru persoane fizice și 5.000 de tichete pentru persoane juridice și instituții publice.

În plus, cei care participă la program pot beneficia de eco-bonusuri, la achiziționarea unor autoturisme cât mai nepoluante.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!