Proiect de Guvern: „Autostopul, ilegal”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 23 decembrie 2013

Guvernul planuieste sa interzica autostopul prin lege, pentru ca aceasta practica ar avea un impact negativ major asupra firmelor de transport si asupra circulatiei rutiere. Daca Guvernul isi va da acordul, autostopistii se vor trezi ca vor fi luati de pe marginea drumului direct cu masina de politie.

Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Transportului, transportul rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor neautorizate „afecteaza profund activitatea intreprinderilor autorizate si mediul concurential, avand un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor incasate ca urmare a neplatii taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier de persoane neautorizate desfasurate de catre persoane fizice si juridice”. La aceasta ora, legea din Romania, precum si cea din alte state europene, nu prevede sanctionarea autostopului.

Ca sa descurajeze aceste practici, Guvernul a realizat si un plan de sanctiuni. Potrivit proiectului de OUG, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei „efectuarea de transport public de persoane cu autoturism de catre persoanele fizice sau juridice fara respectarea prevederilor art. 7 (din Legea 38/2013) ”.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!