Proiect de închidere a hipermarketurilor duminica

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 15 mai 2015

Hipermarketurile ar putea fi închise duminica și de sărbătorile legale, conform unei propuneri legislative inițiate de doi deputați PNL. Ei susțin că, în acest fel, se revitalizează comerțul tradițional, iar consumatorul va petrece duminica în familie și făcând mișcare în aer liber, relatează Mediafax.

Deputații liberali precizează în expunerea de motive că, pe plan european, s-a semnalat, în ultima vreme, o evoluție îngrijorătoare în ceea ce privește abuzurile exercitate de marile supermarketuri. În aceste condiții, unele țări din UE au fost nevoite să propună măsuri adecvate, inclusiv acte normative în privința programului de funcționare a hipermagazinelor.

„Prin acest act normativ susținem revitalizarea comerțului tradițional, prin limitarea programului de lucru al hipermagazinelor”, arată parlamentarii, apreciind că „limitarea va determina consumatorul român să se concentreze pentru cumpărăturile zilnice sau săptămânale în zilele lucrătoare și în prima parte a weekendului, respectiv vineri după amiază și sâmbătă, urmând ca pentru duminică să se reorienteze pentru familie, mișcare în aer liber, cultură.”

Liberalii mai consideră că propunerea legislativă va avea efect pozitiv, pe termen lung, asupra producătorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse și stimularea acestora pentru a produce și pe viitor. În opinia inițiatorilor, se încurajează producătorul român în vederea obținerii de produse autohtone de calitate care vor concura cu produsele din import aflate în hipermagazine.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!