Proiectul noii Legi a educației, lansat în dezbatere publică

Articol publicat in sectiunea Social pe data 5 iunie 2015

Ministrul educației, Sorin Câmpeanu, a declarat, luni, că a fost lansat în dezbatere publică proiectul premergător Legii educației, care, la fel ca Legea familiei, arată el, trebuie să fie rezultatul unei dezbateri profunde, profesioniste și transparente.

„Este de astăzi în dezbatere publică acel proiect de la care se pleacă – sunt doar idei lansate în dezbatere, este un proiect care are o oarecare vechime, aflat pe agenda Parlamentului, singurul care putea fi luat în discuție, cu bune și cu rele, un proiect ce va putea să rămână până la final în proporție de 90-80-70-60-50-40%, nu știu, nu mă antepronunț, tocmai asta este rolul dezbaterilor pe care le-am declanșat începând cu ziua de astăzi”, a spus Câmpeanu luni, cu ocazia unei acțiuni a Partidului Conservator în parcul Herăstrău, cu ocazia Zilei Copilului.

Ministrul educației a arătat că nu este normal să existe și evaluare națională la clasa a opta și examen de admitere la liceu. „O să vedem care este varianta cea mai potrivită, așteptată de sistem. Proiectul urmează să fie definitivat până la finele acestui an”, a precizat Sorin Câmpeanu.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!