Promisiuni pentru sașii ardeleni plecați în Germania

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 24 mai 2016

Dacian Ciolos47

Premierul Dacian Cioloș, aflat la sfârșitul săptămânii trecute în vizită oficială în Germania, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității sașilor ardeleni, cărora le-a transmis că „guvernul va încerca să reînvie și să îngrijească localitățile de unde au plecat și care fac parte din patrimoniul național”.

„De 66 de ani, comunitatea sașilor ardeleni se întâlnește la Dinkelsbuhl, un mic oraș bavarez care amintește de Sighișoara. (…) Împreună cu ei la această sărbătoare m-am simțit alături de cei mai entuziaști ambasadori ai României în Germania”, a scris Cioloș, duminică, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Premierul a mai susținut că actuala comunitate a sașilor ardeleni este „o resursă neprețuită pentru consolidarea legăturilor cu Germania și Europa”.

„Suntem datori să le spunem că sunt oricând bineveniți acasă, în România și guvernul pe care îl conduc le promite că va încerca să reînvie și să îngrijească localitățile de unde au plecat și care fac parte din patrimoniul nostru comun. Invit toate asociațiile săsești și mai ales tinerii care mențin tradiția părinților lor să lucreze împreună cu noi pentru ca reînvierea locurilor natale să devină în scurt timp o realitate”, a mai scris Cioloș.

Șeful Executivului s-a aflat la s-a aflat la sfârșitul lunii trecute într-o vizită oficială în Germania. Sâmbătă, premierul a discutat cu liderii companiei Premium Aerotec despre planurile pentru fabrica de producție și asamblare de componente Airbus de la Ghimbav, Cioloș primind asigurări că investițiile vor fi dezvoltate.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!