Promisiunile lui Cameron: Case cu 20% discount pentru tineri

Articol publicat in sectiunea Locuinţe, UK la zi pe data 19 decembrie 2014

house

Premierul David Cameron a promis o reducere de 20% din prețul unei case pentru primii 100.000 de cumpărători ce vor achiziționa locuințe în Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2015. Prim-ministrul a lansat această ofertă în cadrul unui discurs prin care promova „Starter Home” – un nou program destinat tinerilor care doresc să devină proprietari de locuințe.

Orice tânăr sau familie de tineri având vârste care nu depășesc 40 de ani poate beneficia de o locuință în cadrul programului „Starter Home”, a anunțat Cameron. În plus, primii 100.000 de înscriși în cadrul programului vor beneficia de un discount de 20% din prețul total al locuințelor, a adăugat acesta. Imobilele vor fi construite exclusiv pe foste terenuri industriale care au fost dezafectate și care vor fi transformate în cartiere de locuințe, conform planului guvernanților de la Londra. Iar casele sunt destinate în mod special tinerilor care intenționează să își cumpere prima lor casă.

Programul Starter Home se dorește a fi o extensie a schemei Help to Buy introdusă de cabinetul Cameron anul trecut. Noul program aduce în plus un discount extrem de generos pentru primele 100.000 de case care vor fi cumpărate. Astfel, o construcție „la cheie” care valorează 200.000 de lire sterline va putea fi oferită cumpărătorilor la un preț de doar 160.000, conform promisiunilor lui David Cameron.

Guvernanții au anunțat reduceri de taxe pentru constructorii de locuințe și facilitarea accesului la terenuri dezafectate pentru companiile de construcții în vederea stimulării participării acestora la programul Starter Home.

„Tinerii care muncesc și sunt dornici să aibă pentru întâia oară propria locuință se așteaptă probabil să își poată face planuri pentru un viitor sigur. Iar eu îmi propun să le ofer acestora exact ajutorul de care au nevoie. De aceea, le oferim prin programul Starter Home șansa unui discount de 20%, deschizându-le calea pentru a deveni proprietari”, a susținut David Cameron într-un discurs preluat de mai multe publicații britanice, în edițiile lor din 15 februarie.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!