Promovată la noul job. După numai o lună!

Articol publicat in sectiunea Muncă, Poveşti româneşti pe data 29 iunie 2016

Lob und Anerkennung von der Chefin

În timp ce unii angajați așteaptă uneori ani întregi o promovare, alții o primesc după numai câteva săptămâni. Deci, se poate! Există așa ceva și avem exemplul concret al unei tinere de numai 24 de ani care, prin perseverență, multă dedicație și punctualitate a reușit să atragă atenția managerilor că este genul de om care merită!

Maria este numele ei și nu de multă vreme lucrează ca Senior Office Manager într-o agenție imobiliară din zona Greenwich. Promovarea a primit-o după numai patru săptămâni de muncă și concentrare maximă, însă interviul de angajare, ne povestește tânăra, a constat în foarte multă muncă de documentare.

Tânăra ne spune exact cum a pornit această nouă experiență.

 

Documentarea, înainte de un interviu, ESENȚIALĂ!

Maria ne povestește că are experiență de câțiva ani în Relațiile cu Publicul, așa că, în momentul în care se afla în căutarea unui nou job, s-a gândit să își încerce norocul într-o agenție imobiliară.

„La început m-am uitat pe site la ei ca să văd cam la ce categorii pot să aplic. Erau mai multe opțiuni acolo, printre care, de exemplu, și Negociator, dar eu nu puteam aspira către acest job pentru că nu am nici permis de conducere, nici mașină.

Prima dată am avut două interviuri, am fost 20 de persoane, toate veneam din diferite domenii: vânzări, alte fete lucrau în office, altele în cafenele. Primul interviu a fost mai mult de a ne cunoaște. Ne-au întrebat ce vrem să facem în viitor, unde ne vedem, care este materia noastră preferată, de ce. A fost ușor, întrebări generale. Al doilea interviu a fost mai personalizat. Ce am făcut la jobul interior, ce aș putea aduce eu nou companiei, care sunt punctele forte sau să denumesc un punct slab. Întrebări cu două tăișuri, le-aș spune eu, pentru că, de exemplu, nu este bine să spui că nu ești bun la ceva, că nu dă bine. Trebuie să transformi oarecum negativul în pozitiv. Am spus că nu sunt o persoană prea organizată și tocmai de aceea am o agendă cu mine tot timpul, unde îmi notez totul”, ne spune tânăra despre cum a decurs interviul de angajare.

—————————————

„Cel mai mult m-a ajutat faptul că înainte de interviu am făcut research acasă. Vreo trei zile am citit încontinuu despre companie, despre Job Description, ce responsabilități am. M-am documentat despre tot și am fost singura din cele 20 de fete intervievate care a știut câte birouri are compania. Sunt detalii mărunte care au făcut diferența. Jobul în sine nu este greu, chiar deloc. În schimb, trebuie să fii foarte atent la detalii. Pot să spun că am știut la ce să mă aștept, am preconizat oarecum întrebările, dar doar pentru că am citit foarte mult despre companie și despre job în sine.”

Maria, 24 de ani, Senior Office Manager

—————————————

 

Nu e greu, dar e multă concentrare

„Am început ca Office Coordinator și munca mea constă în a lucra foarte strâns cu managerii mei, sunt un fel de personal assistant. Mă ocup de e-mail-uri, de ședințele pe care le au. Am grijă de cele peste 1.000 de chei ale proprietăților pe care le avem la vânzare sau pe care le închiriem. Munca aceasta cere foarte multă atenție, pentru că nu pot fi încurcate cheile sau pierdute, fiecare cheie trebuie să fie în birou, la locul ei. Altfel nu putem intra în casa respectivă… vă dați seama. Dacă s-a pierdut o cheie, avem mari probleme.

Tot eu mă ocup de clienții noi, cărora le iau toate detaliile, mă ocup de acte, mă asigur că nu sunt documente false, după fiecare caz în parte verific vizele. Chiar de curând am avut un client care a vrut să închirieze o casă cu un ID fals. Era un act de identitate belgian, dar fals. Când se întâmplă astfel de cazuri, trebuie să chem poliția, să le ofer toate informațiile. Mă ocup și de lucruri legale”, ne spune Maria despre toate lucrurile de care este responsabilă.

—————————————

„Mi s-a dat o perioadă de probă de trei luni. Noi suntem o companie foarte bună, am câștigat 175 de premii. Avem 62 de birouri și în următorul an, vor să mai deschidă încă 60 de birouri, numai în Londra. Niciodată nu am întârziat, tot timpul am fost pozitivă la muncă, tot timpul am zâmbit și niciodată nu am spus că nu pot să fac ceva. Tot timpul am cerut să fac în plus, după ce mi-am terminat sarcinile. Mereu am spus «What else can I do?» Și mi-au spus că au apreciat acest lucru și m-au promovat chiar după o lună, după ce am început jobul.”

Maria, 24 de ani, Senior Office Manager

—————————————

 

O zi de muncă

Maria lucrează cinci zile pe săptămână și spune că orele petrecute la birou trec rapid, mai ales că fiecare zi este diferită.

„Ziua mea începe la ora 9, dar întotdeauna ajung cu un sfert de oră înainte. Primul lucru este să fac prezența, sunt un fel de profesoară. Mă asigur că toată lumea este la birou, în cazul în care cineva lipsește trebuie să fac o cerere și să trimit la headoffice. Dacă sunt în vacanță, dacă au ședințe, dacă sunt pe teren. Trebuie să spun unde este fiecare coleg în parte. Apoi mă ocup de bani, dacă cineva a făcut o vânzare sau dacă s-a închiriat vreo casă. Mă ocup de depozite, verific conturile. Lucrez foarte mult cu Microsoft Excel, Power Point. Toate acestea sunt importante. În prima săptămână de muncă ajungeam acasă și la ora 8 deja dormeam. Atât de obosită eram, erau foarte multe informații deodată. În fiecare săptămână am trei meeting-uri. De exemplu, unul dintre meeting-uri este să ascult tot ce vorbesc cei de la Închirieri și cei de la Vânzări. Ce proprietăți se vând, care sunt prioritare și care nu. După care, trebuie să pun întrebări. De exemplu, dacă Marea Britanie iese din UE, cum ar afecta acest lucru piața imobiliară”, ne povestește tânăra despre cum arată o zi la muncă.

—————————————

Prețuri, case și sfaturi

 

„Dacă ești first buyer, adică vrei să îți cumperi prima casă, atunci te poți încadra la cei 5%. Adică îți poți lua o casă punând doar 5% din valoarea acesteia. Prețurile pornesc la 180.000 de lire pentru un apartament, unde proprietarii trebuie să plătească în jur de 6-7.000 de lire ca să poată cumpăra casa. Dar avem și case la 3 milioane de lire și chiar la 18 milioane de lire.”

„Din cauza referendumului, Vânzările-Cumpărările la case au cam stagnat, nu a fost cerere. Dar pentru că începe anul nou universitar în septembrie, avem foarte mulți studenți care închiriază apartamente, cu trei camere, cu patru camere.”

„Documentele de care ai nevoie pentru a închiria sunt: pașaportul, statement bancar, o factură… care să demonstreze că îți permiți să plătești acea chirie. Sunt persoane care nu vor să ne arate statementele bancare. În cazul acesta le cerem referințe de la locul de muncă, în care să se arate cât câștigă. În cazul studenților, părinții trebuie să garanteze printr-o scrisoare. Nu verificăm credit scorul, nu am auzit așa ceva. Trebuie doar să dovedești că îți permiți să plătești chiria sau rata la acea proprietate.”

Maria, 24 de ani, Senior Office Manager într-o agenție imobiliară din Greenwich

—————————————

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

O parere la “Promovată la noul job. După numai o lună!”

  1. Dina Spune:

    Just do me a favor and keep writing such trnnahcet analyses, OK?

Spune-ti si tu parerea!