Proprietar? E doar pentru cei bogaţi!

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Locuinţe, UK la zi pe data 6 martie 2015

„Eşti proprietar de locuinţă? Înseamnă că ori eşti bogat, ori eşti în vârstă!” Aşa sună un avertisment al Federation of Master Builders.

Pentru prima dată în Anglia, numărul locuinţelor cu proprietari privaţi a depăşit numărul creditelor ipotecare existente. Aceasta înseamnă că media de vârstă a proprietarilor de casă este în creştere, în timp ce numărul persoanelor aflate în intervalul de vârstă 25-34 de ani care trăiesc într-o locuinţă închiriată s-a dublat în ultimii zece ani, ajungând la 48% dintre aceştia.

De asemenea, tinerii care locuiesc în Londra plătesc, în medie, 281 de lire sterline pe săptămână pe chirie şi, conform English Housing Survey, doar 63% dintre locuinţe sunt ocupate de proprietarii lor – cel mai scăzut procent din 1986 încoace.

Brian Berry, un reprezentant al Federation of Master Builders, a spus: „Atât timp cât problema necesarului de locuinţe noi nu este luată în serios, proprietari de locuinţe vor ajunge să fie doar cei în vârstă sau cei cu dare de mână. Toate partidele politice ar trebui să se implice în rezolvarea acestei situaţii în următorii 20 de ani.”

David Orr, de la National Housing Association, a comentat şi el: „Persoanele de treizeci şi ceva de ani pierd un pic câte un pic şansa de a deveni proprietari de locuinţă. Riscăm să ne întoarcem în timp, când doar cei privilegiaţi puteau spera că şi-ar putea permite o locuinţă proprie.”

 

Măsuri disperate pentru a obţine un credit imobiliar

Conform Family Mosaic Housing Association, sunt britanici care-şi iau un al doilea loc de muncă, care-şi taie singuri părul, îşi cresc singuri legumele, o lasă mai uşor cu băutura şi întârzie să se căsătorească şi să facă copii, doar pentru a-şi îndeplini visul de a intra în propria locuinţă.

„Chiar şi cu astfel de eforturi, mulţi dintre ei sunt de părere că nu-şi vor permite niciodată o locuinţă a lor”, a mai spus raportul Family Mosaic.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!