Proprietarii vor putea urmări repararea mașinii

Articol publicat in sectiunea Social pe data 9 octombrie 2014

Service-urile auto vor fi obligate să asigure proprietarilor de maşini posibilitatea de a asista direct sau prin sistem audio-video la activităţile de reparaţii sau întreţinere pe care le efectuează.

Obligaţia este prevăzută în Legea 51/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 146, din 19 martie 2013, act normativ care urma să intre în vigoare în 18 luni de la publicare, adică din septembrie 2014, scrie avocatnet.ro.

Conform actului normativ, operatorii economici care desfăşoară activităţi de reparaţii sau întreţinere a autovehiculelor vor fi obligaţi să pună la dispoziţie un spaţiu amenajat de unde clientul să poată vizualiza, direct sau prin intermediul unei camere video, intervenţiile executate de angajaţi asupra propriei maşini.

În cazul în care service-urile auto nu îndeplinesc această obligaţie, beneficiarul are dreptul de a refuza semnarea recepţiei activităţilor respective, prevăzute în devizul de lucrări, informează Digi24.

De asemenea, proprietarul maşinii poate refuza plata până ce nu mai are nicio obiecţie în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor efectuate.

Service-urile auto care nu asigură clienţilor posibilitatea de a asista la reparaţiile propriilor maşini riscă să le fie suspendate autorizaţiile tehnice de funcţionare, până la data constatării îndeplinirii obligaţiilor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!