Proprietarul grupului Polisano s-a sinucis

Articol publicat in sectiunea Social pe data 12 iunie 2014

Omul de afaceri Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano, a murit, săptămâna trecută, după ce s-a aruncat de pe acoperişul casei sale din Sibiu.

Surse judiciare spuneau că omul de afaceri a lăsat în locuinţa sa o scrisoare de cinci pagini în care îşi explica sinuciderea. Ilie Vonica explica în scrisoare că arestarea soţiei şi problemele firmelor sale l-au determinat să îşi ia viaţa, el cerându-i, totodată, iertare soţiei şi să aibă grijă de fiica lor, potrivit unor surse judiciare. Documentul era adresat soţiei, căreia Ilie Vonica i-a scris că nu poate trăi „singur”, ştiind că ea este „acolo”, adică în arest, scrie Mediafax. Aceleaşi surse precizau că, din discuţiile avute cu apropiaţii familiei Vonica, s-a stabilit că omul de afaceri a refuzat să mănânce de când soţia sa a fost arestată.

Omul de afaceri Ilie Vonica, de profesie medic, era proprietarul grupului Polisano, din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, la care luna trecută au avut loc percheziţii în dosarul reţetelor false, în care au fost arestate ulterior nouă persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, infracţiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei. Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în 20 mai la Poliţia Capitalei, iar ulterior, soţia omului de afaceri a fost arestată. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor deţinute de soţia lui Ilie Vonica.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!