Propunere: Doar șase ore de lucru pe zi

Articol publicat in sectiunea Social pe data 22 octombrie 2015

Senatorul UNPR de Timiș Ioan Iovescu propune ca programul zilnic de lucru să fie redus de la opt ore la șase ore, iar salariul minim pe economie să fie majorat până la 1.500 de lei brut, el adăugând că va scrie un proiect de lege în acest sens.

Senatorul Ioan Iovescu a declarat, citat de Mediafax, că încă din anul 2013 s-a gândit la reducerea programului zilnic de lucru de la opt ore la șase ore, însă nu a găsit susținere în partidul din care făcea parte atunci, PPDD.

„Ideea este veche. Din 2013 mă muncește acest gând. E o penurie de locuri de muncă și m-am gândit că unii oameni trag la trei schimburi în opt ore și ce bine ar fi dacă s-ar reduce programul. În prima fază m-am gândit la cei care lucrează în trei schimburi. Am abordat în cadrul partidului această problemă, la PPDD, și nu am găsit nicio susținere de niciun fel. Mi s-a spus că cei de la Comunitatea Europeană nu permit așa ceva, că pierdem investitorii că – vezi, Doamne – nu mai vin, că lucrează prea puțin muncitorii. Și am amânat, dar acum am prins puteri, când am auzit că Suedia aplică ideea, deci treaba cu Comunitatea Europeană nu mai stă în picioare, putem face așa ceva, doar să avem voință politică”, a declarat Iovescu.

El a adăugat că, mai ales la sate, oamenii mai au de lucru și prin gospodărie și că de cele mai multe ori aceștia sunt „agitați” la serviciu.

Ioan Iovescu a fost ales senator de Timiș în anul 2012 din partea PPDD, apoi a trecut la UNPR. El a ajuns parlamentar prin redistribuirea voturilor în același colegiu uninominal în care a fost ales și Ilie Sârbu (PSD). În luna aprilie, Iovescu a solicitat ca la toate intrările din Palatul Parlamentului să fie expus „Noul Testament cu Psalmii”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!