Prostituţie fără frontiere

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 2 martie 2016

uk-prostituata-romanca-seven-sisters

Formulă clasică: fete minore, cu puţină educaţie, fără părinţi care să le călăuzească îndeaproape paşii în viaţă, împresurate de atâtea tentaţii, lasă garda jos şi se prostituează pentru a-şi alimenta necesităţile zilnice: cazarea, alimentele, hainele şi, nu în ultimul rând, drogurile. Este o „carieră” care distruge. Două românce din Bucureşti au „profesat” chiar şi la Londra, în zona staţiei de metrou Seven Sisters. Acum se plâng că au fost infectate cu virusul HIV.

Procurorii DIICOT au pus sub acuzare cinci suspecţi, acuzaţi că au recrutat mai multe persoane de sex feminin dependente de droguri, printre care se află şi minore, pe care le-au obligat să se prostitueze în Bucureşti şi Londra. Anchetatorii au descoperit că două dintre femeile obligate să se prostitueze sunt purtătoare ale virusului HIV, scrie realitatea.net.

 

Totul a pornit de la consumul de droguri

Conform declaraţiilor, fetele stăteau în custodia proxeneţilor în special pentru a beneficia de heroina injectabilă, de care erau dependente. Conform uneia dintre prostituate, câştigurile zilnice realizate în zona Mihai Bravu din Bucureşti, de 1.000 de lei în medie de la aproximativ 10 clienţi, erau date în totalitate protectorilor.

Potrivit Adevărul, aceeaşi prostituată a declarat că la început, în 2007, când avea doar 16 ani, s-a prostituat pe cont propriu pe lângă o discotecă din Bucureşti, pentru a-şi asigura drogurile, după care a fost preluată de nişte proxeneţi. În 2010, a încercat să-şi cumpere singură etnobotanice, cheltuind din câştigurile zilnice, iar proxeneţii au luat măsuri drastice, sechestrând fata şi injectând-o zilnic cu heroină, pentru a-i menţine dependenţa.

Apoi, în 2012, proxeneţii i-au propus să meargă să se prostitueze în Londra. Au ales zona staţiei de metrou Seven Sisters, din nord-estul Londrei. Cei care o păzeau să nu fugă erau: Petre Marius Dinu, zis Şobolanul, soţia acestuia, Cati Dinu, şi Valentin Lăcătuş.

—————————————

„Câştigam în medie 200-300 de lire pe zi, banii fiind înmânaţi în totalitate lui Petre Marius Dinu, zis Şobolanul, respectiv Valentin Lăcătuş, care se aflau tot timpul în apropierea locului în care practicam prostituţia. Menţionez că şi în Londra Petre Marius Dinu, zis Şobolanul, îmi procura heroină şi astfel eu am consumat pe toată perioada cât am stat în Marea Britanie. Banii câştigaţi de mine erau trimişi în România prin serviciul bancar Money Gram către rudele celor doi din România. Astfel, Şobolanul mă punea pe mine să trimit bani mamei sale, Angela Dinu, şi ştiu că a trimis şi el în nume propriu. Menţionez că sumele variau între 300 şi 1000 de lire, banii fiind expediaţi la interval de câteva zile.”

Prostituată, declarație pentru investigatorii DIICOT

—————————————

 

Prostituată cu HIV în zona Seven Sisters

Banii erau buni, iar proxeneţii au început să fie agresivi cu ea pentru a o menţine în joc. Dar, în octombrie 2014, fata s-a simţit foarte rău şi a ajuns într-un program de dezintoxicare în ţară. În decembrie 2014, fata a a fost diagnostică ca purtătoare de virus HIV, drept pentru care a fost înscrisă într-un program naţional.

În acel moment fata a decis să renunţe la droguri şi la prostituţie şi s-a mutat la un tânăr cu care se împrietenise. Doar că proxeneţii au răpit-o, i-au oferit din nou heroină şi au dus-o pentru a doua oară la Londra să se prostitueze, chiar dacă ştiau că fata contractase virusul HIV. Au plasat-o tot lângă staţia de metrou Seven Sisters, însă afacerea n-a mai mers ca prima oară, motiv pentru care Dinu Petre Marius a devenit violent cu ea. În aprilie 2015 proxeneţii au hotărât s-o ducă pe fată înapoi la Bucureşti, pentru a continua acolo prostituţia.

Fata i-a povestit totul mamei sale şi s-a lăsat convinsă să dea declaraţii în faţa procurorilor DIICOT.

 

Prostituţie la indigo

Alte prostituate aflate sub protecţia aceluiaşi grup de proxeneţi au poveşti foarte similare. Acestora nu le-a păsat că fetele ar fi minore şi nici că ar fi contractat virusul HIV.

Una din celelalte tinere a povestit cum a  ajuns să fie traficată şi să se prostitueze în Londra. „De asemenea, acum 2 săptămâni, în urma unui control efectuat am aflat faptul că şi eu sunt purtătoare de virus HIV”, şi-a încheiat mărturia, în faţa procurorilor DIICOT, tânăra.

Cinci persoane au fost audiate la sediul DIICOT în acest caz: Petre Marius Dinu, Cati Dinu, Theodor Lucian Dinu, Valentin Grafi Lăcătuş şi Dinu Angela.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

O parere la “Prostituţie fără frontiere”

  1. Povestea IREALĂ a unei prostituate la Londra. Cât "producea" pe zi - Vocea Transilvaniei Spune:

    […] Continuarea AICI […]

Spune-ti si tu parerea!