Prostituţie, în loc de muncă la hotel

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 27 ianuarie 2016

uk_prostitutie_romance-traficate

Două tinere românce, de nici 20 de ani, au ajuns în Marea Britanie chemate de prietenii lor. Potrivit Daily Mail, ele credeau că aveau să lucreze ca menajere la hotel, însă când au ajuns în UK realitatea a fost cu totul alta.

Marius Petre (26 de ani), Adrian Matei (34 de ani) şi Ionuţ Ion (36 de ani) din Preston, Lancashire, sunt judecaţi zilele acestea la Preston Crown Court, fiind învinuiţi că le-ar fi violat şi le-ar fi forţat să se prostitueze pe cele două tinere, imediat ce acestea au ajuns în Marea Britanie. Bărbaţii, însă, s-au declarat nevinovaţi.

Marius Petre şi Adrian Matei întâlniseră cele două fete la o discotecă în România, iar ele s-au lăsat convinse să meargă în UK pentru a începe o nouă viaţă, crezând că cei doi sunt iubiţii lor.

Într-un interviu filmat de poliţie, una din cele două fete a povestit, prin intermediul unui interpret, cum a ajuns să fie de acord cu plecarea în străinătate, în speranţa că o va putea ajuta pe mama sa bolnavă.

—————————————

„Am ieşit cu ei de câteva ori la un suc sau la o cafea şi ei ne tot spuneau să mergem cu ei în UK ca să lucrăm ca menajere în hoteluri.”

Românca, citată de Daily Mail

—————————————

Tânăra a declarat în continuare poliţiei cum au călătorit împreună până în Marea Britanie şi că, odată ajunse, totul s-a schimbat:

—————————————

„Ne-au luat deoparte şi ne-au spus că munca pe care o vom face nu este cea la care ne aşteptam, ci că o să muncim ca şi prostituate şi că vom avea clienţi”.

—————————————

„La început am refuzat, le-am spus că nu vreau să fac aşa ceva. Dar mai apoi, fiindcă mi-era teamă că mă va bate, am spus OK”, a povestit românca. „Prietenul” ei era foarte violent, iar ea era „aşa de supărată, mai ales că mama mea este acasă şi nu e bine deloc. (…) N-am ştiut cum să mă comport, ce să fac ca să fie bine? Iar el mi-a spus că nu are sens să încerc să fug, pentru că oricum mă va găsi.”

Până la urmă, tânăra a ajuns să încerce să se sinucidă în baie, la un bordel din Preston:

—————————————

„M-am tăiat, gândindu-mă că este mai bine să-mi iau singură viaţa decât să mi-o ia el”.

—————————————

Petre şi Matei neagă violurile, aranjarea intenţionată şi facilitarea aducerii în UK a unor persoane pentru a le exploata sexual şi a le forţa să se prostitueze în perioada 10-27 iulie 2015. Ionuţ Ion neagă şi el violurile, precum şi implicarea sa în managementul bordelului. Judecata continuă.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!