Protasov afară, Astra caută antrenor

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 6 martie 2015

572 dorinelPrimul nume despre care s-a discutat după plecarea lui Oleg Protasov a fost cel al lui Flavius Stoican. Doar că fostul tehnician al lui Dinamo are şanse reduse să ajungă la Giurgiu, pentru că patronul Ioan Niculae pare că ar avea alte planuri. Ioan Niculae nu a vrut să dea foarte multe amănunte, însă a ţinut să precizeze că Astra nu şi-a găsit un antrenor, aflându-se pentru moment în negocieri cu șase-șapte tehnicieni. Preferații patronului sunt Dorinel Munteanu și Gigi Mulțescu.

Astra a discutat prima dată cu Gigi Mulţescu. După despărţirea ciudată de Petrolul, tehnicianul de 63 de ani a ajuns în Arabia Saudită, la Al Ettifaq, în Liga a II-a. Însă Mulţescu şi staff-ul său nu s-au adaptat în Dammam, iar la primul semn de post liber în România, Mulţescu s-a declarat disponibil. Negocierile cu Ioan Niculae au avansat, s-a vorbit chiar şi despre un salariu de 13.000 de euro pe lună, plus un contract pe un an şi jumătate. Mulţescu a discutat chiar și cu preşedintele echipei arabe, care i-a dat încuviinţarea de a părăsi formaţia.

Niculae s-a răzgândit foarte repede şi nu a negociat doar cu antrenorul care a mai condus-o pe Astra în 2012. Unul dintre cei sunaţi a fost Dorinel Munteanu, iar primele discuţii au fost bune. „Este adevărat, au existat nişte discuţii. Oficial, nu este antrenorul Astrei, dar este doar la câţiva milimetri de a semna”, a spus Leonid Istrati, agentul lui Munteanu.

Decizia îi aparţine lui Ioan Niculae, aşa cum a recunoscut de altfel şi preşedintele giurgiuvenilor, Petre Buduru, într-o declaraţie: „Nu s-a ajuns încă la niciun acord. Încă nu a fost numit un antrenor la Astra Giurgiu, domnul Niculae este cel care ia hotărârea în privinţa asta. Nu pot să confirm, nu a semnat nimeni momentan”, a spus el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!