Protejează-ţi tenul pe timpul verii

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 12 iunie 2014

Când temperatura de afară este în creştere, corpul nostru are de suferit. Primul care simte razele soarelui este tenul, iar acesta nu trebuie neglijat. Pentru tratamentul lui există măştile cosmetice care pot fi aplicate fie la salon, într-un mod profesionist, fie acasă.

Cosmeticienele recomandă ca, în perioadele caniculare, să se aplice pe piele creme hidratante, cu factor de protecţie solară sau cu vitamina E. De aceea trebuie să citim cu atenţie ambalajele produselor cosmetice şi să fim atenţi la sfaturile cosmeticienilor. Tenul are nevoie de minerale şi de vitamine, dar în cantităţi moderate.

Pentru tenul acneic, specialiştii recomandă tratamentul la salon. „Dacă se încearcă eliminarea coşurilor acasă, nu se cicatrizează zona respectivă, apoi ieşim afară, praful se depune şi problema reapare. Rana trebuie închisă, dar acest lucru este posibil numai cu aparatele de la salon. Pentru a avea o piele sănătoasă, în zilele călduroase este indicat să se renunţe la consumul de cafea şi la alimentele grase şi să se consume fructe, salate şi multă apă. Alimentele uşoare revigorează tenul şi îl hidratează.

În această perioadă sunt indicate loţiunile tonice cu alcool, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, şi aplicarea măştilor răcoroase din alge, iaurt sau coacăze. Aceste tipuri de măşti se aplică o dată pe săptămână, indiferent de vreme sau de tipul de ten. Un tip de mască foarte uşor de preparat şi acasă este cel din piersică foarte coaptă. Pulpa de piersică se zdrobeşte într-o cană, peste care se adaugă o jumătate de linguriţă de argilă. Pentru tenul cu probleme se prepară acelaşi tip de mască, la care se adaugă câteva picături de lămâie. Pentru răcorirea tenului se mai poate prepara o mască din pulpă de pepene cu o linguriţă de iaurt. Masca, indiferent de tipul ei, se curăţă cu apă calduţă sau cu apă minerală, la temperatura camerei. După aplicarea măştilor se foloseşte o cremă hidratantă. Cele cu argilă redau luminozitatea tenului şi purifică.

Tratamente răcoroase pentru ten

Specialiştii folosesc, pentru sezonul cald, cremele calmante care au în conţinutul lor muşeţel sau coada şoricelului. Ceaiul de muşeţel nu trebuie să lipsească şi nici serveţele umede. Sfatul cosmeticienilor este să nu apăsaţi sau să ştergeţi faţa. Picăturile de apă din transpiraţie se curăţă prin presare.
Tratamentele bune sunt cele pe bază de germeni de grâu, miere, lapte sau din extract de fructe. Cosmeticianul consultă clienta şi decid de comun acord ce tip de tratament trebuie aplicat. „Eficiente sunt masajele faciale care întreţin tenul. De asemenea, masajele sunt recomandate şi pentru persoanele care au un început de riduri fine, ce se pot diminua prin masaj“, a mai spus Lavinia. Un tratament de întreţienere zilnică recomandat de Lavinia Tomoială este demachierea dimineaţa şi seara, după care se foloseşte loţiune tonică sau ceai de muşeţel. Dimineaţa se foloseşte crema hidratantă, iar seara, după demachiere, se aplică o cremă de noapte.

Machiajul rezistent în perioadele aride

Machiajul în perioadele caniculare trebuie să fie cât mai discret şi se vor folosi produse care nu curg. Rimelul trebuie să fie rezistent, iar fardul de pleoape folosit să fie praf. Pentru doamnele care au un ten cu probleme nu trebuie să lipsească pudra sau crema hidratantă dimineaţa. Rujurile care sunt rezistente la transfer pătrund în pielea buzelor. Tocmai de aceea, este bine ca, înainte de aplicarea rujului, să se folosească o cremă cu miere.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!