Protest împotriva rasismului, discriminării şi xenofobiei

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 18 martie 2015

Londra_9.12.2013_proteste anti-discriminare4

Alianţa Împotriva Discriminării Românilor şi Bulgarilor vă invită să participaţi, sâmbătă, 21 martie, de Ziua Internaţională Împotriva Rasismului, la demonstraţia Stand Up to Racism, pentru a protesta faţă de campania mediatică negativă din UK şi triplarea atacurilor rasiale la adresa românilor din Londra, se arată într-un comunicat de presă al alianţei.

Marşul va începe la orele 12.00, în faţa sediului BBC (BBC Portland Plac, London, W1A 1AA, cea mai apropiată staţie de metrou este Oxford Circus). Ulterior, demonstranţii se vor deplasa către Trafalgar Square. Pentru mai multe detalii sau pentru a participa la organizare, puteţi contacta Alianţa Împotriva Discriminării Românilor şi Bulgarilor la numărul de telefon 07985.482.398 sau la e-mail drtommytomescu@aarbd.org.

Peste 10.000 de oameni din Marea Britanie au ieşit în stradă, anul trecut, la Londra. Au participat studenţi şi sindicalişti, oameni de toate religiile sau fără religie, imigranţi, muzicieni, profesori, pensionari şi părinţi, care au arătat unitate în faţa rasismului.

Printre ei s-au aflat mai mulţi români şi bulgari, care au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva felului în care sunt trataţi de mulţi dintre politicienii britanici.

Marşul a fost susţinut de mai multe uniuni sindicale din Marea Britanie, organizaţii anti-rasiste şi partide politice. Au fost purtate bannere ale Uniunii Studenţilor de la Metropolitan University, ale organizaţiei Stop The War, Amnesty International, Trades Union Congress, UAF (Uniunea Împotriva Fascismului) şi ale mai multor mari organizaţii sindicale. În timpul marşului s-a strigat de mai multe ori „The Romanians are welcome here!”.

Actriţa Diane Abbott, parlamentar laburist, s-a adresat miilor de oameni, de pe scena din Trafalgar Square: „Suntem aici pentru a spune tuturor partidelor politice, democrat liberali, conservatori şi laburişti, că nu vrem rasism şi fascism. Partidele politice trebuie să renunţe la politica anti-imigranţi. Să nu mai stea în mocirla UKIP.”

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!