Protest la adresa FRF

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 28 august 2014

547 liga a IIa

Biroului Executiv al LPF 2 a ţinut o şedinţă la Tărlungen, la care au fost invitaţi să participe şi reprezentanţii cluburilor din Liga 2. Pe ordinea de zi s-a aflat şi problema convenţiei anuale care ar fi trebuit să fie încheiată între FRF şi LPF2 privind organizarea ediţiei de campionat 2014-2015 a Ligii 2.

FRF a amânat repetat semnarea acestui act, deşi prin el se reglementează desfăşurarea activităţilor de fotbal organizate la nivelul competiţional al eşalonului doi, lucru ce a stârnit nemulţumirea tuturor celor prezenţi la şedinţă. LPF2 nu poate prelua organizarea efectivă a Ligii 2, ca entitate subordonată FRF şi recunoscută de aceasta şi care beneficiază de autonomie administrativă, financiară şi sportivă în conformitate cu statutul şi regulamentul federal, coroborată cu prevederile legii 69/2000, capitolul 6-ligile profesioniste şi articolul 18 din statutul FIFA.

În urma discuţiilor, cei 18 reprezentanţi ai cluburilor din Liga 2 prezenţi la şedinţa de la Tărlungeni (fără FCM Dorohoi, SC Bacău, Unirea Slobozia, FC Bihor şi Metalul Reşiţa) au decis să atragă atenţia FRF asupra acestei probleme printr-un protest care va avea loc la prima etapă din campionat, programată sâmbătă, 30 august.

Conform regulamentului, un meci poate începe dacă ambele echipe se prezintă pe teren înainte de a se depăşi 15 minute de la ora oficială de start a partidei. Pentru a nu apărea alte probleme, cluburile au decis ca toate meciurile din această etapă să înceapă cu o întârziere de 10 minute faţă de ora programată.

Prin intermediul Liga2.ro, LPF2 a ţinut să anunţe public această decizie luată în şedinţa de la Tărlungeni, pentru evitarea unor neînţelegeri. Comisia Centrală de Arbitri va fi şi ea notificată în scris asupra acestei forme de protest, forul federal urmând să îi anunţe pe arbitriii care vor fi delegaţi la meciurile din prima etapă.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!