Proteste ale minerilor și energeticienilor

Articol publicat in sectiunea Social pe data 27 februarie 2015

Aproximativ patru mii de mineri şi energeticieni au participat, la 19 februarie, la un miting de protest în centrul municipiului Târgu Jiu. Ei sunt nemulţumiţi de conducerea Complexului Energetic Oltenia, de reducerile de personal şi de salariile preconizate de administraţie, informează Mediafax.

A fost al treilea miting de acest fel din luna februarie la Târgu Jiu. La manifestațiile de la 19 februarie, organizate în faţa Prefecturii Gorj şi a Sucursalei Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, protestatarii au cerut din nou demisia managerului privat Laurenţiu Ciurel, precum şi a premierului Victor Ponta, care este şi deputat de Târgu Jiu la al treilea mandat. Vizat de huiduielile sindicaliştilor a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, pe care minerii şi energeticienii l-au ironizat după ce, în declaraţii publice, acesta a greşit de două ori numele premierului, rostind „Fonta” în loc de „Ponta”, potrivit Mediafax.

Sindicaliştii l-au ironizat şi pe premier, scandând „DNA! DNA! Când vii şi la şandrama!”, aluzia fiind la o declaraţie pe care Victor Ponta a făcut-o în timpul campaniei electorale de anul trecut, când a declarat că a reuşit ca prim-ministru să menţină CE Oltenia pe piaţă, altfel „şandramaua” se închidea demult.

Sindicaliştii se opun reducerilor de personal şi celor salariale, administraţia intenţionând ca din luna martie să reducă numărul angajaţilor cu până la 3.000 de salariaţi.

Pe de altă parte, potrivit ministrului energiei, Andrei Gerea, complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara se află într-o situație extrem de dificilă, iar statul încearcă să le salveze de la faliment.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!