Protocol de colaborare PNL-Geoană

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 8 mai 2015

PNL, reprezentat de Vasile Blaga, și PSRo (Partidul Social Românesc), reprezentat de Mircea Geoană, au încheiat un protocol de colaborare politică și parlamentară care își propune formarea unei majorități parlamentare în perspectiva adoptării unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Ponta.

Potrivit protocolului, PNL și PSRO își propun susținerea investirii unui nou guvern și formarea unui Consiliu Consultativ cu reprezentanți din ambele forțe politice cu scopul de a dezbate problemele politice de pe agendă și de a conveni poziții comune ale celor două partide, informează Mediafax.

În protocol se precizează că se va institui un mecanism de cooperare parlamentară pentru stabilirea unor poziții comune privind sistemul electoral, finanțarea partidelor, modificarea Constituției, reorganizarea administrativ-teritorială. Durata protocolului se întinde pe perioada actualei legislaturi parlamentare, cu posibilitatea de prelungire pentru legislatura 2016-2020.

La semnarea protocolului au participat, din partea PNL, Vasile Blaga, Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, iar, din partea PSRO, Mircea Geoană și alți membri ai conducerii acestui partid.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!