ProTV a fost dat în judecată de doi români din Londra

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 6 iulie 2015

Londra_Cristian Gabriel Groman si sotia, Alina Rauta

E oficial! Doi români stabiliți la Londra au dat în judecată postul de televiziune ProTV. Ei pretind din partea televiziunii plata unor daune în valoare de 200.000 de euro, pentru că le-a fost denaturată imaginea în cadrul unei emisiuni difuzate în 31 mai.

Alina Răuță și Cristian Gabriel Groman, doi români care locuiesc în nord-vestul Londrei, au acționat în instanță postul de televiziune ProTV ca urmare a apariției lor într-o emisiune transmisă la finalul lunii mai în cadrul seriei „România din Regatul Unit”. Cei doi acuză modul în care imaginea lor a fost prezentată pe post. Acțiunea lor împotriva televiziunii cu sediul central la București a fost înaintată în 26 iunie.

————————————–

„Acțiunea în răspundere delictuală, contra ProTV și a pârâților Rareș Năstase, Andreea Esca și Cristian Leonte a fost introdusă de către avocatul nostru, domnul profesor doctor Avocat Florin Ciutacu.”

Se arată într-un comunicat transmis de Groman

————————————–

Scuzele au început după ce o echipă a ProTV a fost și a filmat în casa în care locuiesc cei doi și a stat de vorbă cu ceilalți români din locuință. Ceea ce s-a difuzat pe post i-a contrariat pe Cristian Groman și Alina Răuță. „Am fost prezentați ca niște oameni care își duc viața de azi pe mâine, care nu se descurcă fără mâncarea trimisă de acasă, de părinți. Realitatea expusă de noi a fost cu totul alta! Am declarat că ne putem permite foarte multe lucruri, că viața noastră de aici este incomparabilă cu viața din România, numai că ne lipsește gustul produselor de acasă. Aici, carnea nu are nici un gust, asta am spus…”, au susținut ulterior cei doi români.

„Considerăm că, prin faptele lor, ProTV și ceilalți trei pârâți au încălcat nu numai drepturile noastre, ci au produs prejudicii morale inclusiv colectivităților de români aflați în diaspora. Sub aparența apărării drepturilor românilor din diaspora, în realitate s-a dovedit că se dorește doar senzaționalul. Sub acest aspect, se pare că ProTV s-a alăturat celor de la Channel 4 care, în acest an, i-au denigrat pe români în emsiunea lor. Se solicită obligarea pârâților în solidar la plata de daune morale în valoare de 200.000 de euro, precum și recunoașterea publică a faptelor ilicite comise, prezentarea de scuze publice și obligarea la retractarea afirmațiilor mincinoase despre subsemnații-reclamanți”, se arată în același comunicat.

Cererea de daune este adresată atât Postului ProTV, reporterului Rareș Năstase, cât și prezentantorilor celor două emisiuni, Andreea Esca și Cristian Leonte, precizează Cristian Gabriel Groman.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

O parere la “ProTV a fost dat în judecată de doi români din Londra”

  1. Protvist Spune:

    Rezulta ca domnii o duc rau, daca te simti jignit, ceri despagubiri simbolice si recunoasterea publica. Doua sute de mii, suna a foame mare. Cei de la channel 4, au facut reportaje foarte bune. Oare, chestia asta ajunsa in presa britanica va va ridica in ochii britanicilor?! Greu!

Spune-ti si tu parerea!