Provocare românească: „Romanians in UK Challenge”

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 1 iunie 2016

uk_Romanians In UK Challenge

Un maratonist român propune tuturor românilor din UK o drumeție într-un scop nobil: „Romanians in UK Challenge”. Evenimentul se dorește a fi o certitudine că românilor din Marea Britanie le pasă de necesitățile și lipsurile copiilor din România, mai ales ale celor bolnavi de cancer sau cu o șansă redusă de viață. Evenimentul, care va avea loc în data de 25 iunie, constă în parcurgerea unui traseu în pitorescul peisaj din Lake District, Cumbria, UK.

Participanții se pot înscrie la traseul de 6 mile, taxa de participare fiind de £7. Copiii, între 10 și 18 ani, participă gratuit. Taxa de participare va fi donată integral copiilor de la Fundația „Hospice Casa Speraței”, Campania pentru Adunații Copăceni. Centrul de terapie, educare și reabilitare de la Adunații Copăceni este casa a 300 de copii în faze terminale de cancer, dar și un ajutor moral și emoțional pentru familiile acestora. Taxa de participare va merge direct la „Campania pentru Adunații Copăceni”, prin intermediul celor de la Hospices of Hope, UK, inițiatorul Fundației „Hospice Casa Speranței”, România. Evenimentul se dovedește a fi o premieră în UK, prima acțiune de caritate cu participare românească pentru o Fundație din România. Înscrierea se poate face printr-o simplă donație de 7 lire, menționând doar numele celui care dorește participarea la competiție. Participanții vor primi diplome de participare, precum și cadouri de la sponsori.

Pentru cei care nu au cum să participe la „Romanians in UK Challenge”, dar vor să contribuie la strângerea celor £1.000, pot face o donație cât de mică la adresa http://goo.gl/84Peb3, înscriindu-se doar cu numele.

 

A doua ediție

Organizatorul acestui eveniment caritabil este Alex Dan Dumitru, un sportiv cu experiență în acțiuni umanitare.

—————————————

„Am inițiat această acțiune anul trecut, la prima ediție fiind prezenți aproximativ 40 de oameni, în mare majoritate români. Anul acesta am schimbat locația, drumeția se va desfășura pe un traseu de la granița Angliei cu Scoția. Am optat pentru acest traseu deoarece mizăm și pe o participare a românilor din Scoția, nu doar pentru cei din Anglia. În cazul celor care vor veni la acest eveniment de la distanțe mai mari, vom căuta și variante de cazare convenabile.”

Alex Dan Dumitru

—————————————

Alex ne-a mai spus că a inițiat acest eveniment nu doar pentru adulți, dar ,,în special pentru copii”.

—————————————

„Este o acțiune caritabilă de ajutorare a unor copii cu probleme grave din țară, dar și un mesaj și un îndemn pentru sănătate. Îmi doresc să scot oamenii în natură, să socializeze să se împrietenească și altfel decât în fața calculatorului. Îmi doresc, de asemenea, să fie prezenți cât mai mulți copii care să învețe să ducă o viață activă și sănătoasă. Traseul nu este cu limită de timp, este practic o drumeție în care toți cei prezenți vor fi câștigători.”

Alex Dan Dumitru

—————————————

Când: sâmbătă 25 iunie, ora 10.30

Unde: Wasdale Head, Cumbria

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook: https://goo.gl/KqzuFB.

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!