PSD sare în apărarea lui Corlățean

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 27 mai 2016

Biroul Permanent al Senatului a amânat, din nou, decizia privind solicitarea DNA de urmărire penală a fostului ministru de externe, senatorul Titus Corlățean. Metoda este deja clasica, întrucât hotărârile care privesc cercetarea de către justiție a unor fapte penale ale membrilor PSD nu pot fi adoptate fiindcă majoritatea parlamentarilor lipsesc de la ședință.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut că a insistat pentru demararea procedurilor parlamentare și convocarea Biroului, dar se pare că nu a reușit să-i convingă pe senatori să vină la lucru. Tăriceanu invocă problemele legate de campania electorală ca să justifice lipsa de cvorum.

Direcția Națională Anticorupție a cerut Senatului României încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlățean, fost ministru al afacerilor externe, în Dosarul Diaspora pentru fapte de abuz în serviciu și împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcția ministerială. „În contextul organizării alegerilor prezidențiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlățean Titus, prin încălcarea procedurilor legale și prin acte de dispoziție, a organizat discreționar secțiile de votare din străinătate, obținând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus și susținut de partidul din care făcea și el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetățeni români care și-au putut exercita dreptul de vot în străinătate”, a precizat DNA într-un comunicat de presă.

Corlățean a demisionat între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale din 2014, arătând că nu își poate asuma înființarea de noi secții de votare în străinătate. „Nu pot să accept și nu accept să încalc legea și legalitatea, nu pot accepta ca instituția MAE să fie forțată, obligată să încalce legea și legalitatea pe considerente de interese politice, electorale, ale domnilor Băsescu și Iohannis și nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidențiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a înființării de noi secții de votare în străinătate”, a fost motivul invocat de Corlățean.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!