Publicul, singurul juriu al piesei pentru Eurovision!

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 29 ianuarie 2016

Eurovision11_1Mare schimbare în organizarea Selecției Naționale Eurovision! Anul acesta se va renunța la juriul de specialitate. Doar publicul va decide, prin vot, ce piesă ne va reprezenta țara la concursul de la Stockholm.

Anul acesta au loc mari schimbări la Selecția Națională Eurovision. Piesa care ne va reprezenta țara la concursul european va fi decisă doar de public, fără ca juriul de specialitate să se mai implice.

Ce urmeaza să se întâmple:

18 ianuarie. Încep înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision. Compozitorii și artistii își pot trimite, până pe 7 februarie, piesele la TVR (prin poștă sau depuse direct la Registratura TVR – Calea Dorobanților nr. 191, sector 1, Bucuresti –, pe suport CD, cu mențiunea „Pentru Selecția Națională Eurovision 2016” înscrisă pe plic, sau electronic, la adresa eurovision2016@tvr.ro), urmând ca 12 dintre ele să fie alese de juriul de specialitate pentru a concura în semifinală.

11 februarie. Se vor anunța cele 12 piese care vor intra în semifinală.

4 martie. Va avea loc semifinala. 12 piese concurează, însă doar șase merg mai departe în finală, patru fiind decise de juriul de specialitate, iar două de public.

6 martie. Are loc finala. Din cele șase piese calificate, publicul de acasă va alege, prin televot, pe aceea care va reprezenta România la concursul european de la Stockholm.

10 și 12 mai. Au loc cele două semifinale Eurovision. România va participa la una dintre acestea.

14 mai. Are loc marea finală de la Stockholm.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!