Puşcărie pentru fentarea camerei de viteză

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Auto, UK la zi pe data 27 februarie 2015

uk_traffic police

Poliţia din North Yorkshire a ţinut să transmită un semnal tuturor şoferilor, în momentul în care a decis privarea la libertate a unui şofer care şi-a instalat pe maşină aparatură capabilă să bruieze mecanismul de măsurare al camerelor de viteză.

Într-un comunicat de presă, North Yorkshire Police ne anunţă că, în urma unei decizii a Tribunalului Bradford Crown Court, Nigel Stephenson a fost închis pe o perioadă de două luni, i s-a interzis să conducă pentru alte şase luni, respectiv să achite suma de 1.000 de lire sterline.

Stephenson, un pensionar de 65 de ani din Steeton, Keyghley, a fost arestat în urma a două incidente depistate de către poliţie. Astfel, pe 4 august, anul trecut, un ofiţer de poliţie care opera o cameră de viteză mobilă a observat, în timp ce monitoriza şoseaua A59 în direcţia Harrogate-Skipton, că aparatul îi dă un cod de eroare, însoţit de un semnal audio, prezent când aparatul era direcţionat către Jaguarul lui Stephenson.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi patru zile după aceea, când englezul îşi conducea Jaguarul pe A629, în zona Crosshils, aproape de Keighley.

Ambele incidente au fost înregistrate video de camera de viteză mobilă, iar Stephenson a fost arestat. Când ofiţerii de poliţie i-au examinat autoturismul, au descoperit un aparat care bruiază razele laser ale camerelor de viteză, montat pe maşină. Stephenson a primit două capete de acuzare pentru împiedicarea organelor de poliţie de a-şi desfăşura activitatea justiţiară.

Judecătorul Jonathan Rose a cerut ca atât aparatul care bruiază razele laser, cât şi un altul, care detectează şi alertează prezenţa camerelor de viteză, să fie distruse.

Stephenson fusese depistat şi în 2010 că a folosit un asemenea aparat, însă la momentul respectiv, a primit doar un avertisment.

Ofiţerul de poliţie Andy Forth a comentat: „Domnul Nigel Stephenson a primit şi în trecut un avertisment pentru o abatere similară. El a ales să nu asculte avertismentul şi a crezut că poate fenta legile făcute pentru a proteja participanţii la trafic.”

Urmărind comentariile cititorilor la acest comunicat de presă regăsit în mai multe surse pe internet, se poate constata o linie generală: organele de poliţie sunt ineficiente şi în cele mai multe cazuri incapabile să se ocupe de lucruri mai serioase; în schimb, ele preferă să amendeze populaţia.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!