Pușcaș ar merge la Nantes

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 17 iulie 2015

590 puscasLa doar 19 ani, George Puşcaş este unul dintre cei mai promiţători tineri jucători ai României, fotbalistul reuşind să facă pasul la echipa mare a lui Inter. Tânărul atacant a jucat patru partide pentru echipa de seniori a lui Inter în campionat pe finalul stagiunii trecute, doar într-una dintre aceste confruntări fiind titular. Chiar şi aşa, el se bucură de încredere din partea board-ului nerrazzurilor, care îl văd pe viitor ca pe un fotbalist important.  Italienii notează că Nantes are prima opțiune în negocieri.

Pentru moment lui Pușcaș îi este greu să devină un tittular de drept la trupa de pe Giuseppe Meazza, astfel că va fi împrumutat pentru a avea cât mai multe meciuri în picioare. În ultimele săptămâni s-a scris de interesul Sampdoriei, al lui Sassuolo, al lui Bari, dar şi a unor formaţii din Bundesliga pentru atacantul român. Totuşi, viitoarea destinaţie poate fi, surprinzător, Nantes. Oficialii lui Inter au astfel garanţia că jucătorul va evolua meci de meci pentru trupa din Hexagon, care se bazează în mare parte pe tineri.

Un rol important în realizarea acestui transfer pare să fi avut Claudiu Keşeru, care a fost întrebat de conducerea francezilor în legătură cu tânărul român. Vârful care evoluează acum la  Al-Gharafa a purtat timp de 6 ani tricoul lui Nantes şi a rămas în relații foarte bune cu cei din conducere.

La fel ca şi Keşeru, George Puşcaş şi-a început cariera la Oradea. Puştiul de 19 ani a petrecut un sezon sub formă de împrumut la Bihor Oradea, iar în 2013 a fost achiziţionat de Inter. Italienii l-au folosit la început la echipa de juniori, iar pe finalul sezonului trecut Mancini l-a chemat la echipa mare.

De cealaltă parte, Keşeru a început fotbalul la Bihor Oradea, unde a impresionat încă de la 15 ani. La 17 ani Keşeru a făcut pasul spre Nantes, într-o perioadă în care fostul internaţional român Viorel Moldovan era un adevărat idol pentru “canari”.

“Eu mi-aş dori să rămân în Italia pentru că m-am obişnuit cu fotbalul, cu lumea de acolo. Ar fi o oportunitate să rămân acolo şi să încep să joc”, a spus George Puşcaş în urmă cu 2 săptămâni.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!