Pușcaș, încurajat de Mancini

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 10 aprilie 2015

577 puscasGeorge Puşcaş, atacantul lui Internazionale Milano, a declarat, într-un interviu acordat Corriere dello Sport şi citat de calciomercato.it, că antrenorul Roberto Mancini discută foarte mult cu el la antrenamente şi îi transmite încredere.

„Mancini este un antrenor mare, cu personalitate, care îi ajută pe jucătorii tineri să se dezvolte. Îmi place foarte mult. La antrenamente discută mult cu mine şi îmi dă multe sfaturi. Îmi transmite încredere”, a spus Puşcaş.

George Puşcaş crede că în sezonul viitor ar putea fi împrumutat la o altă echipă, unde ar avea mai multe şanse de a juca. „Vreau să joc mai mult şi să ajung cât mai sus cu Inter. Vreau să devin un jucător mare şi să câştig în tricoul lui Inter. În cazul în care conducerea va decide, în vară s-ar putea să merg sub formă de împrumut la o altă echipă, pentru a juca”, a concluzionat el.

În vârstă de 18 de ani, el a fost transferat de Inter Milano, mai întâi sub formă de împrumut în iulie 2013, de la Liberty Oradea, iar în vara anului 2014 a fost achiziţionat definitiv. Pușcaș a povestit că a fost convins de Pierluigi Casiraghi, care era şeful departamentului de scouting al clubului italian, să se transfere.

„M-a văzut Casiraghi la un meci de tineret între România şi Franţa. Pentru mine era un vis devenit realitate şi imediat am zis da. El îl chemase şi pe Chivu să mă convingă, dar deja mă decisesem. Îmi place să joc atacant lateral, dar mă exprim mai bine în faţa porţii. Sunt rapid, tehnic şi puternic. Îmi place să mă lupt cu adversarii”, a vorbit Puşcaş despre stilul său.

George Puşcaş a mai spus că tricoul în care a debutat pentru echipa mare a Interului, în partida cu Sampdoria Genova, din Cupa Italiei, l-a oferit părinţilor săi ca amintire. „Am debutat pe San Siro împotriva Sampdoriei, în Cupa Italiei. Am avut emoţii. Tricoul l-am dat părinţilor mei. Idolul meu este Ibrahimovici. Mă inspira chiar de când eram copil. Internazionale şi Chelsea erau echipele pe care le-am urmărit cel mai mult când eram copil.”

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!