Pușcaș, lăudat de Chivu

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 28 noiembrie 2014

560 puscasConvocat la naţională în urma evoluţiilor bune din campionatul italian, atacantul George Puşcaş a fost remarcat de stafful lui Anghel Iordănescu, dar și de Cristi Chivu. Cele nu mai puțin de 15 goluri marcate pentru formaţia de tineret a lui Inter Milano l-au propulsat pe tânărul român în ochii fostului internaţional.

Chivu a vorbit însă despre impresia lăsată de Puşcaş la club, una rar regăsită la oficialii echipelor mari, care mai devreme sau mai târziu ajung să se plângă de mentalitatea românilor ajunşi în campionatele importante din străinătate. 

“Toată lumea are o părere foarte bună despre el, pentru că vede în Puşcaş un băiat foarte serios, un băiat muncitor, un fotbalist care la echipa de tineret evoluează foarte bine”, a povestit Chivu jurnaliștilor.

Fostul căpitan al naţionalei a spus câteva cuvinte şi despre sosirea lui Puşcaş la naţională. George nu a debutat în amicalul cu Danemarca, deşi Puiu Iordănescu a dat de înţeles că îi va acorda o şansă jucătorului. Fundaşul de la Inter, care a adunat 115 apariţii în tricoul echipei italiene şi 75 în cel al tricolorilor, crede că simpla prezenţă la lot l-a ajutat pe Puşcaş pe viitor: 

“George este un băiat care ascultă sfaturile pe care le primeşte, este modest, dar şi dornic de a încerca tot timpul lucruri noi, de a învăţa câte ceva de la colegii lui mai experimentaţi. Convocarea îl ajută pe el, pentru moralul lui, dar mai ales pentru încrederea pe care trebuie să o aibă de acum înainte. Faptul că a fost convocat la echipa naţională este un prilej în plus pentru el de a simţi pe propria-i piele ce înseamnă prima reprezentativă”

Altfel, George Puşcaş a postat o poză de la antrenamentul echipei mari a lui Inter, în care adversar direct îi era Nemanja Vidici: “Grande Puşcaş. Eşti cel mai bun”, au reacţionat suporterii echipei, sperând că acesta se va impune și va deveni un jucător important pentru ei.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!