Pușcaș pleacă de la Inter

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 aprilie 2015

578 puscas

Viitorul lui George Pușcaș nu va mai fi legat de al lui Inter, și asta măcar pentru cel puțin un sezon. În ciuda faptului că Mancini are mare încredere în el, oficialii echipei au decis să îl împrumute pe român, pentru a avea ocazia să crească, anunță cei de la calciomercato.com.

George Pușcaș este marea speranță a fotbalului românesc, la 19 ani el jucând deja de mai multe ori pentru una dintre cele mai galonate formații din lume, Inter Milano.

Formația de pe Giuseppe Meazza este într-o criză evidentă, dar faptul că românul a debutat pentru prima echipă la o vârstă atât de mică va rămâne în statistică. Însă, pentru sezonul viitor, lui Pușcaș i se va oferi prilejul să strălucească pentru o altă formație, unde să joace mult mai constant și să dobândească experiență. Genoa, Atalanta, Udinese, Bayer Leverkusen și Frankfurt și-au manifestat deja interesul pentru el, iar conducătorii fostei deținătoare a Champions League au decis să îl împrumute.

„Rodrigo Palacio e singurul punct fix din atacul lui Inter pentru sezonul viitor, deși are 33 de ani. Podolski se va întoarce la Arsenal, Pușcaș va fi împrumutat, iar prezența lui Icardi în formație rămâne sub semnul întrebării”, spune sursa citată, care adaugă că italienii fac toate eforturile pentru a-l transfera pe Ezequiel Lavezzi, de la PS, argentinianului expirându-i contractul cu francezii în 2016.

Împrumutul lui Pușcaș nu trebuie văzut ca un semn de neîncredere. Lucrurile stau exact invers, conducerea lui Inter a refuzat o ofertă de la Arsenal, echipă unde Wenger promovează mereu tineri, de 3,5 milioane de euro pentru român, un semn că acesta se bucură de aprecierea tuturor. Însă italienii consideră că George are nevoie de un sezon în care să evolueze constant, înainte de a avea un loc sigur în ofensiva nerazzurră.

Vestea nu este neapărat extraordinară pentru Pușcaș, toate echipele interesate de el având loturi serioase, care impun concurență, el neavând nici pe departe asigurat un lot de titular. Este adevărat, concurența la acest formații nu este una de nivelul celei existente la Inter, dar în ciuda evoluțiilor sale, Pușcaș nu poate fi socotit un jucător experimentat și ar putea claca sub apăsarea presiunii la care va fi supus.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!