Putin, refuzat și de Polonia

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 20 martie 2015

Președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, a anunțat, luni, că nu se va deplasa la Moscova pentru a participa la ceremoniile organizate cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria împotriva regimului nazist german în al Doilea Război Mondial.

„Având în vedere situația actuală, nu există posibilitatea ca președintele Poloniei să participe la ceremoniile programate la Moscova”, a anunțat Bronislaw Komorowski pentru un post de televiziune local, denunțând „continuarea conflictului în Ucraina”, relatează agenția rusă Tass, în pagina electronică. Președintele Poloniei a propus în schimb organizarea unor ceremonii similare celor de la Moscova la Westerplatte, în Gdansk, locul declanșării celui de-al Doilea Război Mondial.

Anterior, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a refuzat invitația președintelui rus, Vladimir Putin, de a participa la o paradă militară organizată în mai la Moscova. Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului german, Angela Merkel a propus în schimb să participe la o ceremonie pentru depunerea de coroane de flori, pe 10 mai, la Moscova. Vladimir Putin a acceptat propunerea.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!