Puţini tineri muncesc în domeniul în care au studiat

Articol publicat in sectiunea Social pe data 22 mai 2015

Mai puţin de un sfert dintre tinerii români muncesc în domeniul pentru care s-au pregătit şi aproape toţi tinerii care îşi caută un loc de muncă (nouă din zece) reclamă faptul că au probleme cauzate de lipsa unui nivel de experienţă impus de angajator, rezultă dintr-un studiu, citat de Mediafax. 

Patru din zece consideră că piaţa muncii nu prezintă destule oferte corelate cu pregătirea lor. Studiul a mai arătat că doar 40% dintre respondenţi se declară încrezători într-un viitor profesional satisfăcător pentru următorii cinci ani.

„Cei mai mulţi tineri respondenţi (peste 76%) se aşteaptă ca de la locul de muncă să primească în primul rând un salariu satisfăcător. Şase din zece respondenţi îşi mai doresc să beneficieze de dezvoltare personală şi un echilibru constant între muncă şi viaţa personală, iar mai bine de jumătate (aproape 54%) dintre respondenţi apreciază că nivelul salarial entry level se află în intervalul 1.000-1.500 lei/lună”, se menționează în studiu.

 „De asemenea, tinerii declară că ar prefera un salariu mic în schimbul oportunităţilor de dezvoltare profesională. Doar trei din zece respondenţi au declarat că un salariu mare poate compensa în favoarea unui loc de muncă neplăcut”, se mai arată în studiul citat, realizat în perioada 24-29 aprilie, pe platforma www.ivox.ro, pe un eşantion de 2.276 respondenţi cu vârsta până în 25 de ani.

În plus, şapte din zece respondenţi ai sondajului declară faptul că ar fi interesaţi în viitor de deschiderea propriei afaceri, iar peste 22% se declară încă nesiguri de abilităţile antreprenoriale, fiind nehotărâţi în acest sens.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!