„Rabla” merge mai departe

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 30 ianuarie 2015

Cele mai multe tichete Rabla pentru maşini casate au fost eliberate, în 2014, în Bucureşti, Prahova şi Argeş şi în premieră au fost suplimentate tichetele pentru persoane juridice.

„Acest program este unul foarte popular, cu rezultate foarte bune anul trecut. Cu siguranţă va continua, însă forma sa exactă în 2015 o vom cunoaşte abia după aprobarea bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu, lucru care sperăm că se va întâmpla foarte curând”, a declarat, pentru Mediafax, ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

Potrivit informaţiilor transmise la solicitarea Mediafax de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), care gestionează programul Rabla, anul trecut au fost decontate 17.030 de tichete pentru persoane fizice şi 3.361 pentru persoane juridice. Pentru prima dată, numărul tichetelor alocate persoanelor juridice (3.000) a fost suplimentat, precizează reprezentanţii AFM.

Tot în premieră, anul trecut, programul Rabla pentru persoane fizice a presupus eliberarea de tichete electronice de reducere direct la dealer-ul auto de la care beneficiarul dorea să-şi cumpere maşina nouă. Tichetele n-au mai fost repartizate pe judeţe, ci au putut fi extrase de dealeri dintr-o bază naţională, în funcţie de înscrieri. Persoanele care aveau maşini mai vechi de opt ani le-au putut duce la casat, la orice colector autorizat, pentru a obţine reducerea de 6.500 de lei pentru cumpărarea unui nou autoturism. Chiar dacă a fost sub formă de tichet electronic, această reducere a putut fi transmisă altor persoane, ca şi în alţi ani.

Astfel, în 2014, au fost duse la casat 20.391 de maşini vechi şi au fost decontate tot atâtea tichete pentru achiziţia de maşini noi, de către persoanele fizice şi juridice.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!