Răceală versus sinuzită

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 6 martie 2015

Îți curge nasul continuu, te doare în gât, te simți foarte obosită… Oare ești răcită sau ai sinuzită? 

Acestea seamănă foarte mult, doar câteva simptome reușesc să le diferențieze.

Răcelile dau stări de oboseală, nasul înfundat și care curge, strănuturi dese, dureri de gât, dar care trec în maximum 7 zile.

Sinuzitele au aceleași semne, la care se adaugă scurgerile nazale galben-verzui, presiune la nivelul ochilor, pomeților, cefei, ba chiar a maxilarelor! Iar migrenele nu se lasă așteptate…

De obicei, în cazul sinuzitei, se va pierde atât simțul mirosului, cât și cel al gustului.

Sinuzitele durează câteva săptămâni.

În cazul răcelilor, tratamentul constă în administrarea de medicamente pentru decongestionarea căilor aeriene, pentru ameliorarea tusei și a durerii. Pentru întărirea sistemului imunitar se vor consuma fructe și legume bogate în vitamina C și usturoi, binecunoscut pentru proprietățile sale imunostimulatoare.

În cazul sinuzitei, trebuie neapărat făcut un control medical pentru consultație și pentru stabilirea diagnosticului. Se tratează cu decongestionante, antihistaminice sau chiar antibiotice.

Un lucru important de știut este că răceala se poate transforma în sinuzită! Atunci sinusurile se umflă, iar mucusul nu mai poate ieși. După câteva zile de răceală, mucusul va deveni galben-verzui.

În cazul în care sinuzita nu răspunde la niciunul dintre tratamentele date de medic se va recurge la intervenții chirurgicale.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!