Rădoi: “Acesta este lotul”

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 14 august 2015

594 radoiDirectorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, a declarat că gruparea din Ghencea nu va mai face achiziţii după ratarea calificării în play-off-ul Ligii Campionilor, dar în acelaşi timp a anunţat că nici un jucător nu va pleca, indiferent de suma de transfer.

“Din ceea ce am vorbit până acum acesta este lotul. Nu cred că vor mai veni jucători. Nu se mai vrea să se investească în noi fotbalişti. Dar nu e nici un fel de problemă, avem 26 de jucători cu care vom merge înainte la război. Şi dacă nu aş fi mulţumit de lot nu aş ieşi niciodată în public să spun. Pentru că nu e moral şi nu ar fi frumos pentru cei care sunt acum în vestiar să tot vorbim că vor mai veni jucători”, a spus oficialul Stelei.

El a adăugat că nici un jucător nu va pleca, indiferent de oferta de transfer. “Nu se pune problema în acest moment ca vreun jucător de la Steaua să plece. Cu atât mai puţin Alex Chipciu care este şi căpitanul echipei. Nu cred că el va alege să plece din România în Bulgaria. Eu zic că acum nu se poate transfera nimeni de la Steaua indiferent de suma oferită”, a continuat Rădoi.

“Probabil că dacă ne calificam mai departe în Liga Campionilor se mai făceau achiziţii. Dar dacă nu ne-am calificat, de unde să plăteşti un milion şi ceva pe cei doi de la Astra? Pentru campionatul intern este o sumă mult prea mare, dar asta nu înseamnă că ei nu au valoroare”, a menţionat el.

Acesta este de părere că Alibec şi De Amorim nu pot valora 1,5 milioane de euro atâta timp cât mijlocaşul Cristian Tănase, căpitan al echipei Steaua şi component al primei reprezentative a României, a fost vândut în China, la gruparea Tianjin Teda, în schimbul a 1 milion de euro. “Se încearcă să se speculeze maxim. Trebuie tras un semnal de alarmă către toate cluburile din ţară. Noi l-am vândut pe Tănase, jucător de echipă naţională şi căpitan la Steaua pe 1 milion de euro. Or să ceri 1 milion şi jumătate pe doi jucători de la Astra, care sunt foarte buni, dar e totuşi un transfer intern. Deci aşa nu se poate”, a spus directorul sportiv.

Mirel Rădoi crede că jucătorii din campionatul intern solicită salarii foarte mari la un transfer şi l-a dat exemplu pe mijlocaşul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Paul Anton, care cerea un contract mai mare decât al atacantului Gregory Tade. “Pentru Paul Anton noi am insistat foarte mult, dar preţurile care se vehiculau şi salariul lui erau prea mari. Ca o comparaţie, salariul lui era mult mai mare decât cel al lui Tade care este golgheterul României. Cam asta e diferenţa între români şi străini. Şi atunci e mult mai uşor pentru noi să ne orientăm către străini. Dacă Paul Anton crede că îi va fi mult mai uşor să se transfere în străinătate de la Pandurii, sau să prindă echipa naţională de acolo, atunci îi respectăm părerea şi îi urăm baftă”, a încheiat Rădoi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!