Radu a semnat

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 10 iulie 2015

589 raduDupă 7 ani petrecuţi la Lazio, Radu Ştefan părea tentat de o nouă provocare. În trecut s-a discutat despre interesul mai multor cluburi, însă de fiecare dată Lazio s-a opus unui transfer, considerându-l pe român o un jucător de care nu trebuie să se despartă. De această dată şansele ca fundaşul să mai rămână în capitala Italiei păreau mici, mai ales că multe echipe, printre care şi United, l-ar fi dorit.

Din iarnă, apărătorul român ar fi intrat în ultimele 6 luni de contract şi putea semna gratis cu orice altă echipă. Având varianta pierderii unuia dintre cei mai buni jucători, fără a primi vreun ban, conducerea lui Lazio a făcut toate eforturile să îl întoarcă din drum. Şi, deşi presa italiană anunţase că şansele ca Radu Ştefan să îşi prelungească înţelegerea sunt mici, iată că Lotito a reuşit imposibilul. Românul a fost de acord să semneze o nouă înţelegere valabilă pe 4 ani, primind în schimb o îmbunătăţire considerabilă a salariului.

“Internaţionalul român Radu Ştefan a fost dorit în această vară de mai multe formaţii, dar fundaşul s-a întâlnit cu Claudio Lotito şi a clarificat situaţia. Cei doi s-au înţeles asupra unui contract pe 4 ani, apărătorului urmând a-i creşte sensibil salariu. Anunţul oficial va fi făcut în cel mai scurt timp”, notează football-italia.net, care mai punctează faptul că oficialii lui Lazio au reuşit să ajungă la un acord privind prelungirea contractelor şi cu Edson Braafheid şi Stefano Mauri.

Două goluri în 177 de partide a marcat Ştefan Radu pentru Lazio, formaţie la care este vice-căpitan. Din 2008, de când a sosit la Roma, fundaşul a impresionat cu evoluţiile sale bune. Radu are trei trofee în palmares: două Cupe ale Italiei (2008-2009 şi 2012-2013) şi Supercupa Italiei (2009).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!