Radu Mazăre și-a dat demisia din PSD

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 29 mai 2015

Radu MazareRadu Mazăre, aflat în arest preventiv pentru luare de mită, a renunțat la calitatea de membru al PSD după ce, la mijlocul lunii martie, a demisionat din funcția de președinte al organizației PSD Constanța, iar în urmă cu câteva zile, și-a dat demisia și din funcția de primar. Surse din rândul organizației municipale a PSD Constanța au declarat că Radu Mazăre a plecat din partid, precizând că demisia ar fi fost depusă săptămâna trecută la filiala municipală.

Secretarul executiv al PSD Constanța, Cristinel Dragomir, a precizat că miercuri a aflat despre decizia luată de Radu Mazăre, iar, conform statutului partidului, acesta nu mai este membru PSD din momentul în care și-a înaintat demisia. „În prima ședință a organizației municipale se va lua la cunoștință despre această demisie și asta este”, a precizat Cristinel Dragomir, fără să facă alte comentarii.

La rândul său, președintele PSD, Victor Ponta, a refuzat să facă vreun comentariu, miercuri dimineața, cu privire la acest subiect, transmițându-le jurnaliștilor că demisia lui Mazăre din rândul social-democraților va fi discutată la ședința de partid.

La jumătatea lunii martie, Radu Mazăre a renunțat la funcția de președinte al organizației județene a PSD Constanța, iar vinerea trecută, el și-a dat demisia și din funcția de primar al Constanței. Atribuțiile de primar au fost preluate de către viceprimarul Decebal Făgădău.

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obținerea de autorizații. Tot atunci, a fost emis un mandat de arestare și pentru Sorin Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar. Radu Mazăre este acuzat că, în perioada 2006-2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat și primit circa două milioane de euro de la reprezentanții a doua societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare construirii unor malluri în Constanța.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!