Radu Ștefan, la Napoli?

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 26 mai 2014

535 radu stefanLa doar o zi după încheierea campionatului în Serie A, presa din Italia a început să speculeze pe tema mutărilor sonore din perioada de mercato din următoarele luni. Titular indiscutabil în trupa condusă de Reja, fundaşul de 27 de ani este văzut de Rafael Benítez drept înlocuitorul ideal pentru Anthony Réveillère (34 de ani), prezentând şi avantajul că poate acoperi zona centrală a apărării.

Gruparea din Napoli e descoperită pe banda stângă, dincolo de vârsta fundaşului francez, Benitez confruntându-se şi cu altă problemă: l-a cedat pe Armero la West Ham, în urmă cu mai multe luni şi a fost nevoit să apeleze tot mai des la algerianul Ghoulam, un fotbalist departe de pretenţiile unui club de talia lui Napoli. Interesul tehnicianului pentru Radu Ştefan nu este nou, acesta dorindu-l la echipă încă din iarnă, când cele două părţi nu au ajuns, însă, la un acord în privinţa sumei de transfer. Se pare că Benitez l-a urmărit pe român încă de pe vremea când antrena în Premier League, Radu Ştefan fiind unul dintre cele mai vehiculate nume pentru o mutare, fie la City, fie la Chelsea.

Conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, cota de piaţă a apărătorului român este de 10 milioane de euro, dar şefii lui Lazio cer cel puţin 15 milioane. În măsura în care se va ajunge la un acord, Radu Ştefan are în sfârşit şansa să lupte pentru Liga Campionilor, Napoli ocupând la finalul sezonului locul al treilea.

Presa din Italia este de părere că şansele ca fostul fundaş al lui Dinamo să mai prindă un nou sezon în tricoul lui Lazio sunt destul de mici, în măsura în care transferul la Napoli nu se va concretiza existând o variantă de rezervă: Fiorentina vrea să atace din stagiunea viitoare Liga Campionilor şi, pentru a avea şanse la acest obiectiv, lui Montella i s-au promis transferuri de top pe posturile considerate vulnerabile.

„Radu Ştefan va fi unul dintre jucătorii cei mai căutaţi în perioada de transferuri din vară. Fundaşul este dorit insistent de Napoli, dar pe fir ar putea intra şi Fiorentina”, notează europacalcio.it, care citează,la rândul său, La Repubblica.

Chelsea a plătit 22 milioane de euro pentru serviciile lui Adrian Mutu, în 2003, jucătorul fiind cel mai scump jucător român transferat vreodată. Dacă se va concretiza mutarea lui Radu Ştefan, fundaşul are ocazia să urce în topul celor mai scumpi fotbalişti din România până pe locul trei, într-un top dominat ani buni de jucătorul Petrolului şi de Cristian Chivu, transferat la Roma pentru 18 milioane euro.

Ştefan Radu este un jucător al celor de la Dinamo, echipă pentru care a jucat în perioada 2004-2008 şi a intrat pe teren în 80 de meciuri, reuşind să marcheze de două ori. În ianuarie 2008, Lazio l-a împrumutat pe Ştefan Radu din Ştefan cel Mare pentru suma de 1 milion de euro. În vara aceluiaşi an, italienii au plătit 3,5 milioane de euro pentru un transfer definitiv, iar evoluţiile sale au fost unanim apreciate, acesta ajungând să fie vice-căpitanul echipei.

La gruparea romană, Radu a jucat în 163 de partide şi a înscris trei goluri. Alături de Lazio, fundaşul a câştigat Cupa Italiei în 2009 şi 2013 şi Supercupa Italiei în 2009. La naţionala României, Ştefan Radu a bifat 14 selecţii, dar anul trecut a anunţat că nu va mai onora eventualele convocări.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!