Răduț va juca pentru Pandurii

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 3 iulie 2014

541 mihai radutGâlcă încearcă să întărească echipa cu un închizător, post unde are unele mici probleme. Conducerea Stelei i l-a propus pe Breeveld de la Pandurii. În schimb, Răduţ nu va mai rămâne la Steaua și va trece sub comanda lui Grigoraş, la gorjeni.

Costel Gâlcă a acceptat oferta de a antrena Steaua, dar încă de la început patronul Gigi Becali i-a transmis că nu e dispus să întărească echipa în condițiile problemelor legale pe care le are şi că ar trebui să se descurce cu ce are deja în lot.

Antrenorul a acceptat acest compromis, dar după primul stagiu de pregătire din Italia şi cele două meciuri amicale, ambele pierdute (1-2 cu Chiasso şi 2-5 cu FC Lugano), şi-a dat seama că mai are nevoie de jucători. De fapt și-a dat seama că Steaua este o umbră a ceea ce a fost în ultimii doi ani, când a fost antrenată de Laurențiu Reghecampf. Gâlcă doreşte mai ales un închizător puternic, post pe care a evoluat chiar el în cariera de jucător. În Italia i-a testat pe postul de mijlocaş defensiv pe Prepeliţă, pe Neagu şi chiar pe puştiul Florentin Pham, fără, însă, să fie convins de vreunul dintre ei.

În sistemul 4-3-3, pe care l-a implementat deja la Steaua, postul de închizător e foarte important şi necesită un fotbalist cu o disponibilitate crescută la efort, inteligent şi un foarte bun recuperator. Conducerea Stelei s-a gândit mai ales la Paul Anton, de la Pandurii, dar gorjenii n-au dorit să se despartă de jucătorul lor. Steliştii s-au reorientat, dar tot în echipa celor de la Pandurii au găsit soluţia. Steaua îl vrea pe Nicandro Breeveld şi la schimb îl va ceda definitiv la Pandurii pe Mihai Răduţ, care vrea să lucreze din nou cu Petre Grigoraş. Mijlocaşul stelist mai are un an de contract cu echipa din Ghencea şi oricum va putea semna din iarnă cu orice echipă.

Informaţia a fost confirmată deja și de preşedintele clubului gorjean, Mihai Prunariu:

„Mihai Răduţ este începând de azi jucătorul nostru. Nu am dat niciun ban pe el, dar Steaua şi-a păstrat procente dintr-o eventuală revânzare”, a declarat Prunariu.

Steaua este interesată de aducerea lui Breeveld, dar cele două cluburi negociază încă asupra sumei de transfer. Campioana oferă 500.000 de euro, în timp ce Pandurii cere dublul acestei sume, lucru inacceptabil în Ghencea.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!