Rafturi pentru produsele tradiționale

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 8 mai 2015

Hipermarketurile ar putea fi obligate să acorde spații de expunere și vânzare producătorilor de produse alimentare atestate tradițional. În caz contrar, marile magazine riscă să fie sancționate cu amenzi între 2.500 lei și 5.000 lei, se prevede într-un proiect de lege propus de deputați ai PSD, scrie Mediafax.

Inițiatorii consideră că produsele tradiționale românești sunt realizate exclusiv din materii prime locale, având la bază o rețetă și un proces de prelucrare tradiționale, iar România preferă aceste produse, dar singura problemă este faptul că nu au fost suficient de bine promovate. Târgurile de produse românești, organizate din când în când, oferă producătorilor puține șanse de „a ieși în lume”, iar micii producători nu își pot permite introducerea produselor în magazinele mari, au arătat inițiatorii în expunerea de motive.

Ei și-au motivat proiectul prin faptul că se va reglementa acordarea de spații în hipermarketuri pentru promovarea și comercializarea acestor produse românești atestate.

Proiectul a fost depus în 27 aprilie și a intrat în procesul legislativ, fiind discutat mai întâi la Senat.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!