Rămâne Tadici la națională?

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 19 iunie 2014

539 gheorghe tadici

Naţionala feminină de handbal adună turnee finale pe bandă rulantă, alături de reprezentativa de polo masculin reuşind să aibă o constanţă la cel mai înalt nivel.

Echipa antrenată de Gheorghe Tadici s-a calificat la Europenele din Ungaria şi Croaţia (decembrie 2014), după ce a obţinut şi a doua victorie în grupa a șasea preliminară, 32-20 cu Belarus. România merge alături de

Norvegia la turneul final, iar în 19 iunie, la Zagreb, îşi va afla şi adversarii.

România a încheiat pe locul 2 în grupa a 6-a, cu 4 puncte, la patru puncte de Norvegia, care a câştigat toate jocurile. Tricolorele au debutat cu două înfrângeri în faţa campioanei olimpice, 23-25 (acasă) şi 18-30 (deplasare), dar au rezolvat şansele cu două victorii în faţa Belarusului, 30-28 (deplasare) şi 32-20 (acasă).

„Fetele au rămas concentrate după meciul tur din Belarus, la ultimul joc am avut şi un avantaj că ne-am întors acasă încă de joi seara. Am avut trei zile la dispoziţie pentru recuperare şi odihnă după o deplasare obositoare la Mogilev. Acum, Belarus a fost în situaţia noastră din urmă cu câteva zile. A ajuns în Baia Mare după o deplasare grea, în care a mai pierdut şi avionul la Munchen. La această calificare a contat, însă, în primul rând dorinţa fetelor de a merge la turneul final, fiecare jucătoare s-a străduit să-şi aducă aportul. Ungureanu a stat în perfuzii, dar a ţinut să joace, Neagu, la fel, nu a fost restabilită în totalitate din punct de vedere medical, dar a intrat în teren. Acest lucru demonstrează şi unitatea de grup”, a declarat Gheorghe Tadici.

Selecţionerul nu şi-a făcut vreun calcul în ceea ce privește tragerea la sorţi. Dacă EHF va merge după aceeaşi schemă ca şi la Euro 2012, ca ţările calificate la turneul final să joace cât mai aproape de casă, România ar urma să evolueze la turneul final la Debrecen (Ungaria) şi să evite Ungaria şi Croaţia în primă fază.

Prin această calificare, naţionala de handbal a demonstrat din nou că are cele mai mari şanse dintre sporturile de echipă să ne reprezinte la JO de la Rio. Europeanul din decembrie este prima competiţie în urma căreia se poate obţine calificarea directă. „Calificarea la JO depinde de strategia pe care o vom aplica, cum vor fi motivate jucătoarele, cum se va face transferul de interes dinspre cluburi, acolo unde fetele au contracte bune, către echipa naţională”, a anunțat Tadici.

În ciuda faptului că a calificat naţionala la Euro, postul lui Gheorghe Tadici la prima reprezentativă este sub semnul întrebării. În 25 iunie, la Consiliul de Administraţie, antrenorul va lua o decizie în acest sens. În cazul în care i se va pune în vedere să aleagă între echipa de club şi prima reprezentativă, atunci Tadici va renunţa la a doua variantă. Antrenorul a evitat să facă declaraţii, pentru a evita noi amenzi din partea Federaţiei Române de Handbal.

Mai trebuie spus că din 2012, de când a fost pus antrenorul naționalei feminine, Tadici nu a încasat vreun salariu. El are un contract de 500 euro pe lună.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!