Rapid, părăsită de Dinu Gheorghe?

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 23 ianuarie 2015

566 gheorgheAtmosfera de la Rapid devine din ce în ce mai grea, iar echipa pare să nu mai scape de șirul nesfârșit de probleme prin care trece.

Formația a terminat turul pe ultimul loc, la club au rămas doar 43 de angajaţi, neplătiţi din luna octombrie. Acestea sunt faptele. Din acest motiv preşedintele Dinu Gheorghe, numit oficial pe 5 ianuarie, ameninţă cu demisia, spunând că nu simte că echipa ar avea nevoie de el. Patronul Valerii Moraru refuză dialogul, însă explicaţiile eventualei rupturi sunt oferite de soţia acestuia, Violeta Moraru. Și astfel, antrenorul Cristi Pustai, care încă nu a fost prezentat oficial, nu se poate baza în cantonamentul din Grecia decât pe 15 jucători, dintre care trei portari.

“Sunt şanse foarte mici să mai continui la Rapid. Voi avea o discuţie cu cineva de la patronat, dacă voi găsi pe cineva. Am simţit că Rapidul nu are nevoie de mine”, a aruncat Dinu Gheorghe vestea, care a produs frisoane fanilor.

Violeta Moraru, soţia omului de afaceri a dat câteva amănunte despre motivele conflictului dintre patronat şi preşedintele Dinu Gheorghe: “Noi suntem adepţii unui stil mai participativ de conducere, domnul Dinu al unui stil mai autoritar. Participativ înseamnă inclusiv implicarea antrenorului şi a staffului tehnic în deciziile de transfer. Cred că trebuie să facem eforturi pentru a găsi soluţii de colaborare, de compromis, pentru viitorul Rapidului”, spune ea.

Explicată, declarația soției patronului spune că fostul preşedinte al Astrei vrea monopolul asupra deciziilor legate de jucătorii aduşi la Rapid, lucru cu care Moraru, care ar dori şi consultarea antrenorului în privinţa transferurilor, nu este de acord. La sosire Dinu Gheorghe a pus pe liber peste 20 de jucători, și până la începerea primului cantonament a adus doar cinci fotbalişti noi în lot: Buchta, Cmovs, Hugo Lopes, Joao Coimbra şi Cerlincă. S-au vehiculat nume cum sunt Costin Lazăr, Nicolae Grigore, Dan Nistor, Daniel Niculae şi Constantin Grecu, fotbalişti care nu au ajuns în Grant, iar dintre jucătorii doriţi de “Vamă” doar Cristi Săpunaru se antrenează sub comanda lui Cristi Pustai, însă şi fundaşul dreapta ezită să semneze un contract.

Adus la echipă într-un moment greu, neprezentat încă oficial, lui Cristi Pustai i s-au promis între 18 şi 24 de jucători pănâ pe 12 ianuarie, data reunirii lotului. Însă antrenorul are al dispoziție doar 11 fotbalişti, iar în cantonamentul din Grecia are sub comandă 12 jucători de câmp şi trei portari, lucru care-l face să reflecteze dacă va continua să lucreze în Giulești, de vreme ce nu are cu cine.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!